Κλείσιμο

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη από τον Κικίλια μετά τη σωρεία κρουσμάτων

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη από τον Κικίλια μετά τη σωρεία κρουσμάτων

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη έθεσε σε εφαρμογή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα το σχέδιο που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Ο κ. Κικίλιας έχει καλέσει για να ενημερώσει τους αρμόδιους τομεάρχες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αύριο Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και ώρα 14:00, στο υπουργείο Υγείας. Αμέσως μετά την ενημέρωση, ο υπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.

«Στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι άσχημα, στην Αθήνα τα πράγματα είναι προβληματικά. Πρέπει και η πολιτεία και οι υγειονομικοί να θωρακίσουμε το σύστημα υγείας, να αυξηθούν οι κλίνες ΜΕΘ για COVID, κάτι που ξεκίνησε» επισήμανε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό λαμβάνονται πολύ καθυστερημένα για τη Θεσσαλονίκη τόνισε νωρίτερα, με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Πηγή: skai.gr