Στους 1.483 οι νεκροί στην Κίνα από τον κορωνοϊό

Στον μακρύ κατάλογο των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19 προστέθηκαν ακόμη 116 άνθρωποι στην επαρχία Χουμπέι, εστία της μόλυνσης, χθες Πέμπτη, ανακοίνωσε η τοπική επιτροπή υγείας σήμερα.

Ο αριθμός αυτός είναι αισθητά μειωμένος από την προηγουμένη, όταν είχαν καταγραφεί 242 νέοι θάνατοι και 14.800 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ειδικά ο μεγάλος αριθμός των νέων κρουσμάτων, εξήγησε η επαρχιακή επιτροπή υγείας, οφειλόταν στην αλλαγή των κλινικών μεθόδων εντοπισμού των ασθενών.

Στο σημερινό της ενημερωτικό δελτίο η επιτροπή έκανε λόγο για 4.823 νέα κρούσματα σε αυτή την επαρχία της κεντρικής Κίνας όπου ξέσπασε η επιδημία τον Δεκέμβριο.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε έτσι σε τουλάχιστον 1.483. ενώ το σύνολο των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 64.600 σε όλη την ηπειρωτική Κίνα. Οι αριθμοί αυτοί πιθανόν θα αλλάξουν εντός ωρών, όταν η Εθνική Επιτροπή Υγείας θα δώσει τον δικό τους νεότερο απολογισμό για όλη την επικράτεια.

Στη μεγαλούπολη Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας, αναφέρθηκαν οι 88 από τους 116 θανάτους. Τα τέσσερα πέμπτα των νέων κρουσμάτων εντοπίστηκαν επίσης στη μητρόπολη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ