Στο έλεος του κορωνοϊού η Ιταλία: Στους 463 οι νεκροί – 97 μέσα σε μια μέρα

Στο έλεος του κορωνοϊού η Ιταλία: Στους 463 οι νεκροί – 97 μέσα σε μια μέρα

Στο έλεος του κορωνοϊού βρίσκεται η Ιταλία, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι νεκροί έφθασαν τη Δευτέρα τους 463, δηλαδή 97 σε ένα εικοσιτετράωρο (366 την Κυριακή). Τα κρούσματα έχουν ανέλθει πλέον στα 7,985, δηλαδή 1.598 παραπάνω συγκριτικά με την Κυριακή, ενώ 724 άτομα έχουν αναρρώσει. 

Η ηλικία του 1% των νεκρών κυμαινόταν από 50 έως 59 χρόνια, του 10% από 60 έως 69, του 31% από 70 έως 79 χρόνια, 44% των θυμάτων ήταν 80 έως 89 χρόνια, ενώ το 14% των θυμάτων ήταν πάνω από 90 ετών.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 3 Απριλίου δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις από τη μια πόλη του Βόρρα στην άλλη, εκτός και αν συντρέχει επαγγελματικός λόγος ή λόγος υγείας, ενώ στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν τόνισε ότι για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού διενεργούνται και έλεγχοι από την αστυνομία. 

Το διάταγμα που έχει υπογράψει ο πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε θέτει σε καραντίνα ολόκληρη την Λομβαρδία. Πρόκειται για την περιφέρεια της Ιταλίας όπου ο κορωνοϊός έχει προσβάλει τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων.

Μπήκαν επίσης σε καραντίνα 14 επαρχίες. Σημειώνεται ότι η καραντίνα αφορά ολόκληρες τις επαρχίες και όχι μόνο τις ομώνυμες πόλεις, όπου υπάρχουν. Η απόφαση αυτή θέτει σε καραντίνα 16 εκατομμύρια ανθρώπους:

Της Μόντενα
Της Πάρμα
Της Πλακεντίας (Πιατσέντζα)
Της Ρέτζο-Εμίλια
Του Ρίμινι
Των Πέζαρο-Ουρμπίνο ( Πεσάρο ε Ουρμπίνο)
Της Βενετίας
Της Πάδοβας
Του Τρεβίζο
Του Άστι
Της Αλεξάνδρειας
Της Νοβάρα
Του Βερμπάνο-Κούζιο-Όσολα
Toυ Βερτσέλλι
 

Πηγή: skai.gr