«Σωτήρης Τσιόδρας» Γερμανίας: Πάρτε την παραλλαγή Δέλτα πραγματικά στα σοβαρά

Ο κορυφαίος Γερμανός λοιμωξιολόγος του νοσοκομείου Charité του Βερολίνου Κρίστιαν Ντρόστεν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα πρέπει να λάβει αμέσως σοβαρά υπόψη την παραλλαγή Δέλτα της πανδημίας.

«Έχω φτάσει εν τω μεταξύ στο σημείο να πω ότι είμαστε σε μάχη τώρα στη Γερμανία με την παραλλαγή Δέλτα. Πρέπει να την πάρουμε πολύ σοβαρά υπόψη από τώρα και στο εξής», δήλωσε ο επικεφαλής της πανεπιστημιακής κλινικής του εν λόγω νοσοκομείου στο διαδικτυακό Συνέδριο για τις μολυσματικές ασθένειες και την τροπική ιατρική.

Σύμφωνα με σχετική ανάλυση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου το ποσοστό της παραλλαγής Δέλτα στη Γερμανία σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα σε μία μόνο εβδομάδα και ανέρχεται πλέον σε 6%. Τις προηγούμενες εβδομάδες, αυτό το ποσοστό είχε μείνει σταθερά γύρω στο 2% σε εθνικό επίπεδο.

«Αυτό μου θυμίζει την αρχή της επιδημίας B.1.1.7 ( της βρετανικής παραλλαγής) στη Γερμανία, οπότε η κατάσταση ήταν η ίδια. Τώρα στη Γερμανία η κατάσταση είναι κάπως συγκρίσιμη με αυτήν στην Αγγλία τον Μάιο», πρόσθεσε ο διαπρεπής λοιμωξιολόγος.

Στη Βρετανία, η μεταδοτική παραλλαγή του Δέλτα κυριάρχησε μέσα σε λίγες εβδομάδες παρά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ