Πρόεδρος Lariplast: Από πλαστικά δυνατότητα 1,5 εκατ. μασκών ημερησίως - “Μια τρελή ιδέα”

Για την “τρελή ιδέα”, όπως την αποκάλεσε, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, η εταιρεία Lariplast να ξεκινήσει να παράγει μάσκες από πλαστικά, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρός της Γιάννης Τσερέπας. 

Με δεδομένο ότι η μάσκα από τις 4 Μαΐου καθίσταται υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους και μέσα μεταφοράς, οι μάσκες της Lariplast θα βοηθήσουν στην κάλυψη των εγχώριων αναγκών, με ημερήσια παραγωγή 300.000 μασκών, ενώ αποφασίστηκε ο διπλασιασμός της παραγωγής μέσα στον Ιούνιο και εξετάζει ο εξαπλασιασμός δηλαδή 1,5 εκατ. μάσκες ημερησίως. 

“Όλα γίνανε ταχύτατα, μια τρελή ιδέα συζητήθηκε με τον κ. Νταβέλη, τον συνεταίρο μου στην εταιρεία Larisa Face Cover, ήταν ιδέα δίκη του και την εξελίξαμε σε επίπεδο βιομηχανίας. Σήμερα (Πέμπτη) έχουμε τον τελικό έλεγχο από τον ΕΟΦ για να πάρουμε τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και να είμαστε καθόλα σύμφωνοι με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και η παραγωγή μπορεί να αρχίσει από την Παρασκευή” τόνισε ο κ. Τσερέπας.  

“Δε καλύπτουν την ελληνική επικράτεια οι 300.000 μάσκες τη μέρα είναι, πάρα πολύ μικρο νούμερο δεδομένων των συνθηκών, υπό φυσιολογικές συνθήκες το νούμερο θα κάλυπτε όλες τις υγειονομικές ανάγκες” εξήγησε.

Ο πρόεδρος της Lariplast σημείωσε ότι “το κράτος μας βοήθησε σε δύο πολύ σημαντικούς άξονες, 1ον ψυχολογική στήριξη κατά τη διάρκεια του λοκντάουν δεν μπορούσαμε να βγάλουμε ούτε άδειες ούτε να προχωρήσουμε διαδικαστικά θέματα, ενώ το κράτος έτρεξε πολύ γρήγορα τις διαδικασίες, εμείς πήραμε το ρίσκο ότι δεν θα πάρουμε επιδότηση και χρηματοδότηση γιατί δεν προλαβαίναμε να ενταχθούμε σε αναπτυξιακό νόμο, και το κράτος έτρεξε όλη τη γραφειοκρατία”. 

Πηγή: skai.gr