ΠΟΥ: Ενδεχόμενο εξάπλωσης κορονοϊού από Κίνα – Προειδοποιεί νοσοκομεία 

Τον κίνδυνο ευρύτερης εξάπλωσης ενός νέου κορονοϊού που έχει πλήξει την Κίνα, επισημαίνει την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει, μέχρι στιγμής έχει σημειωθεί περιορισμένη μεταδοτικότητα του ιού από άτομο σε άτομο κι έχει παρατηρηθεί κυρίως σε πιο μικρές οικογενειακές ομάδες.

Σύμφωνα με το Reuters, oι ταϊλανδέζικες αρχές ανακοίνωσαν ότι μία γυναίκα από την Κίνα τέθηκε σε καραντίνα, καθώς ανιχνεύθηκε με ένα άγνωστο στέλεχος του ιού. Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά που ο ιός εντοπίζεται εκτός των συνόρων της Κίνας. Συνολικά, έχουν καταγραφεί 41 περιστατικά πνευμονίας - σύμπτωμα της ασθένειας- στην κεντρική κινεζική πόλη του Wuhan, κυρίως μέσω έκθεσης σε αγορές θαλασσινών. 

Η Δρ. Maria Van Kerkhove, επικεφαλής της μονάδας νεοεμφανιζόμενων ασθενειών του ΠΟΥ δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στη Γενεύη ότι έχουν δοθεί κατευθυντήριες γραμμές σε νοσοκομεία παγκοσμίως για τον έλεγχο της μόλυνσης σε περίπτωση περαιτέρω εξάπλωσης, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχομένου «υπερεξάπλωσης» του ιού. 

«Είναι κάτι που βρίσκεται στο "ραντάρ" μας, είναι πιθανό, χρειάζεται να προετοιμαστούμε», δήλωσε. 
 

Πηγή: skai.gr