Πάιατ προς Τσιόδρα - Αρκουμανέα: "Η επιστημονική προσέγγιση της Ελλάδας μάθημα για όλους μας"

Τηλεδιάσκεψη  μεταξύ του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτη Αρκουμανέα, του αντιπροέδρου Γιώργου Παναγιωτακόπουλου και του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στον ΕΟΔΥ, με τον κ. Πάιατ να εκθειάζει τη χώρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σκοπός της διάσκεψης αυτής ήταν η ενημέρωση του Αμερικάνου Πρέσβη για τις ενέργειες του ΕΟΔΥ αναφορικά με την πανδημία. Υπήρξε  ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση εκατέρωθεν για την μελλοντική συνεργασία του αμερικανικού κέντρου λοιμώξεων (CDC) καθώς και για την κατάσταση σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η συζήτηση εκτός από την αντιμετώπιση της πανδημίας έθιξε και θέματα πολιτικής της υγείας και τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και στον τουρισμό αντίστοιχα.

Ο κ. Πάιατ εκθείασε τη χώρα μας για την στρατηγική της απέναντι στην πανδημία και συγκεκριμένα για το σημαντικό επιστημονικό και επιχειρησιακό έργο του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας.

«Φανταστική συζήτηση (...) καθώς κτίζουμε στενότερους δεσμούς μεταξύ του ΕΟΔΥ, του CDS και του NIH. Η νίκη του COVID-19 και η ενίσχυση της παγκόσμιας ασφάλειας υγείας με τους συμμάχους μας είναι η πρώτη προτεραιότητα της Αμερικής. Η επιστημονική προσέγγιση της Ελλάδας δίνει μαθήματα σε όλους μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός διπλωμάτης.

Η σημερινή συνάντηση αποτελεί την απαρχή για μια εις βάθος και ουσιαστική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το CDC για την αντιμετώπιση μελλοντικών απειλών για τη Δημόσια Υγεία.
 

Πηγή: skai.gr