Οι Γιατροί του Κόσμου συστρατεύονται με ΕΟΔΥ στη μάχη για τον Covid-19

Οι Γιατροί του Κόσμου και η εταιρεία BookingClinic οργανώνουν επείγουσα δράση με στόχο τη δωρεάν, εξ αποστάσεως συμβουλευτική  και καθοδήγηση από έμπειρο ιατρικό προσωπικό για τον COVID-19, από το σπίτι, καθώς και την παραπομπή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία, με τα έκτακτα μέτρα δημόσιας υγείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση του ιού COVID-19, την τεράστια πίεση που ασκείται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για την απορρόφηση των ύποπτων κρουσμάτων, καθώς και τις δυνατότητες αξιολόγησης και διάγνωσης, που μέρα τη μέρα υπερβαίνουν τις υποδομές του συστήματος υγείας, οι Γιατροί του Κόσμου και η εταιρία BookingClinic συστρατεύονται  προκειμένου να υποστηρίξουν την προσπάθεια της έγκυρης πληροφόρησης και της έγκαιρης εκτίμησης των πολιτών αναφορικά με τα συμπτώματα του COVID-19, με βάση τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία BookingClinic, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης #DigitalSolidarityGR προς επιχειρήσεις και οργανισμούς για έμπρακτη αλληλεγγύη και συνεργασία, με σκοπό να διευκολύνουν και να συνδράμουν στην αντικατάσταση βασικών υπηρεσιών με υπηρεσίες προσφερόμενες εξ αποστάσεως, μέσω του διαδικτύου, διαθέτει δωρεάν την πλατφόρμα της προκειμένου να εξασφαλισθεί η εξ αποστάσεως συμβουλευτική του κοινού από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό των Γιατρών του Κόσμου και η ομαλότερη παραπομπή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

Οι Γιατροί του Κόσμου παρέχουν αξιόπιστες και υπεύθυνες ιατρικές συμβουλές για την καθοδήγηση των πολιτών, με βάση τα αυστηρά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για την πανδημία και συμβάλλουν στην ευκολότερη παραπομπή των ασθενών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, διευκολύνοντας τον ασθενή και αποφορτίζοντας τις δημόσιες δομές και τα νοσοκομεία στο στάδιο της αξιολόγησης των περιστατικών.   
Όλη η υπηρεσία παρέχεται με ασφάλεια από το σπίτι, από την οθόνη του υπολογιστή, χωρίς άσκοπες μετακινήσεις και επαφές, μειώνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Ακόμα, η “virtual” ιατρική επίσκεψη, μετά από καθορισμένο ηλεκτρονικό ραντεβού και η προσωπική συνομιλία με γιατρό συμβάλλει στην εμπιστοσύνη και την καλή ψυχολογία του κόσμου καθώς επίσης και στην ψύχραιμη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η διαδικασία είναι εύκολη και με 4 απλά βήματα από την οθόνη του υπολογιστή του, ο ασθενής κλείνει το ραντεβού του με έναν από τους Γιατρούς του Κόσμου. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν ενώ δεν απαιτείται η εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής ή λογισμικού από τον χρήστη. Τα ραντεβού με τους Γιατρούς του Κόσμου θα πραγματοποιούνται τις ημέρες Δευτέρα ως Παρασκευή και ώρες 10.00 ως 20.00.

Η εθελοντική δράση των Γιατρών του Κόσμου αποτελεί μέρος των συντονισμένων δράσεων της πολιτείας για τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του ιού COVID-19 υπό τις αρμόδιες αρχές. 

Η δράση υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Vidavo.

Επισκεφτείτε το www.bookingclinic.com/coronavirus και κλείστε τώρα ραντεβού με έναν από τους Γιατρούς του Κόσμου!

Πηγή: skai.gr