Μπουρλά: Ενδεχομένως έως τέλος του 2021 να είναι έτοιμο το χάπι κατά του κορωνοϊού

Για δοκιμές σε δύο αντιικά φάρμακα, το ένα εκ των οποίων χορηγείται ενδοφλεβίως και το δεύτερο από το στόμα, έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά, μιλώντας στο CNBC.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, το χάπι για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, θα μπορεί να λαμβάνεται και στο σπίτι όταν πρωτοεμφανίζεται η νόσος κι ενδεχομένως να έχει διαθέσιμο προς χρήση μέχρι το τέλος του 2021 η Pfizer

Ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας, επισήμανε μάλιστα ότι η αντιική θεραπεία αναμένεται να είναι αποτελεσματική και κατά των μεταλλάξεων του ιού.

Όπως είπε, η Pfizer επικεντρώνεται στην εκ του στόματος επιλογή διότι «παρέχει πολλά πλεονεκτήματα», με κυριότερο ότι δεν απαιτεί τη μετάβαση σε νοσοκομείο ή άλλο πάροχο υπηρεσιών υγείας για τη λήψη της θεραπείας.

Ερωτηθείς ποιο θεωρεί ως εύλογο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωσε της κλινικής δοκιμής Φάσης 3 και τη διάθεση του χαπιού στο κοινό, ο Μπουρλά απάντησε πως εφόσον όλα εξελιχθούν καλά πιστεύει πως αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer πρόσθεσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να παράσχει λεπτομερή ενημέρωση εντός του καλοκαιριού.

Πηγή: CNBC