Μόσιαλος στον ΣΚΑΪ για τα 97 κρούσματα: Δεν θέλει πανικό, θέλει εγρήγορση (vid)

«Δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας πανικός αλλά θα πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη εγρήγορση» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος αναφορικά με τα 97 νέα κρούσματα κορωνοιού που καταγράφηκαν στη χώρα μας τις τελευταίες 4 ημέρες.

Αυτό που συνέβη στην χώρα μας, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες είναι αυτό που ονομάζω «το παράδοξο της πρόληψης», συνέχισε ο καθηγητής εξηγώντας πως τα μειωμένα κρούσματα κορωνοιού που κατέγραφε η χώρα μας το προηγούμενο διάστημα μάλλον οδήγησαν μερίδα συμπολιτών μας να πάρει  από ένα σημείο κι έπειτα το θέμα αψήφιστα και να χαλαρώσει παραπάνω από όσο επιτρεπόταν δεδομένων των συνθηκών.

«Θεωρήσαμε ότι μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν λέω ότι το έκαναν όλοι, το έκανε όμως ένα σημαντικό ποσοστό» σχολίασε ο κος Μόσιαλος  υπογραμμίζοντας ότι ένα ποσοστό κόσμου δεν τηρεί τα μέτρα ασφαλείας πχ την εφαρμογή μάσκας στα μέρη όπου αυτή απαιτείται.

Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής υπογράμμισε πως η καταγραφή 97 κρουσμάτων δεν θα πρέπει να μας ανησυχήσει, θέτοντας ως αντίστοιχο παράδειγμα αυτό της Δανίας ή της Αυστρίας, όπου το τελευταίο τετραήμερο καταγράφηκε επίσης υψηλός αριθμός κρουσμάτων.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να οδηγηθούμε σε δεύτερο lockdown» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κος Μόσιαλος προσθέτοντας πως κατά την εκτίμηση του θα πρέπει να αποφευχθούν ακόμη και τα τοπικά lockdown.

«Aν προσέξουμε δεν θα υπάρχει λόγος να γίνεται ένα lockdown επειδή καταγράφονται ορισμένα περιστατικά σε έναν νομό της χώρας» δήλωσε εκφράζοντας την πεποίθηση πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας εάν μείνουμε σε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων.

Πηγή: skai.gr