Μόσιαλος στον ΣΚΑΪ 100,3: Φάρμακο για τον Έμπολα δοκιμάζεται για τον κορωνοϊό

Υπάρχει ένα φάρμακο για τον Έμπολα που δοκιμάζεται στην Κίνα με διάφορες δοσολογίες και αυτό ίσως καταπολεμά τον κορωνοιό δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής των Οικονομικών της Υγείας  του LSE και πρώην Υπουργός  Ηλίας Μόσιαλος.

Δοκιμάζεται και ένα εμβόλιο στην Αμερική, είπε, αλλά θα χρειαστεί ακόμη ένα χρόνο για να βγει στην παραγωγή.Ο κύριος Μόσιαλος τόνισε ότι είναι κρίσιμο να δούμε πως θα εξελίχθη ο κορωνοιός τον Μάιο οπότε θα φάνει αν είναι εποχιακός  ιός η όχι.

Ο πρώην Υπουργός ανέφερε οτι στην Κίνα η κατάσταση τείνει να ελεγχθεί και πιο μεγάλο είναι το πρόβλημα στο εξωτερικό, σε χώρες όπως το Ιράν, η Κορέα και η Βόρεια Ιταλία όπου τα πράγματα έχουν ξεφύγει.

Όσον αφορά την  Ελλάδα ο κ Μόσιαλος ανέφερε ότι βρισκόμαστε ακόμη σε αρχικό στάδιο και αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι η συμπεριφορά μας ως πολίτες και όχι η προετοιμασία της πολιτείας η οποία μέχρι τώρα έχει αντιδράσει σωστά  και έχει πάρει μετρά πριν φτάσει άδω ο κορωνοιός.

Πρόσθεσε πως αν χρειαστεί να πάρουμε μέτρα θα πρέπει να τα πάρουμε γρήγορα πριν επεκταθεί  το πρόβλημα στην χώρα. Είναι άλλο είπε να έχεις 200 άτομα στην εντατική και άλλο 1000 με 1500 «Αν χρειαστεί να κλείσουμε σχολεία θα πρέπει να το κάνουμε άμεσα», τόνισε.

Ανέφερε επίσης πως αν κάποιος ανήκει σε ευπαθή ομάδα ας κάνει μια μικρή αποχή από την λειτουργία της Κυριακής ανέφερε ο πρώην Υπουργός.

Πηγή: skai.gr