Κλείσιμο

Κορωνοϊός-Βρετανία: 171 οι νεκροί, ξανά κάτω από χίλια τα κρούσματα

Λονδίνο Θανάσης Γκαβός

Κάτω από χίλια παρέμειναν για δεύτερη ημέρα τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ συνεχίζει να μειώνεται και ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων που εγγράφονται στα ληξιαρχεία.

Συγκεκριμένα, το 24ωρο έως τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας καταγράφηκαν 171 θάνατοι επιβεβαιωμένων φορέων του ιού, εντός και εκτός νοσοκομείων.

Ο συνολικός απολογισμός αυξήθηκε ως εκ τούτου σε 42.927 με βάση αυτά τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, τα οποία αναφέρονται σε θανάτους ασθενών που είχαν διαγνωστεί θετικοί στον ιό.

Σημειώνεται, πάντως, ότι με βάση τα πρωινά στατιστικά στοιχεία ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό είναι τουλάχιστον 54.089 αν προσμετρηθούν τα πιστοποιητικά που αναγράφουν ως αιτία θανάτου τη νόσο Covid-19.

Τα νέα κρούσματα κατά το 24ωρο έως τις 9 το πρωί της Τρίτης ήταν 874 επί συνόλου 237.142 διαγνωστικών τεστ.

Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 306.210.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται λίγο μετά από την προαναγγελία περαιτέρω χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων στην Αγγλία από τις 4 Ιουλίου στην οποία προέβη το μεσημέρι ο Μπόρις Τζόνσον.

Η νέα χαλάρωση προβλέπει μεταξύ άλλων μείωση της κοινωνικής απόστασης από δύο μέτρα σε ένα, άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, των μουσείων, των κομμωτηρίων και μικρή διεύρυνση των κοινωνικών επαφών.

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου σχολίασε ότι από το μεθεπόμενο Σάββατο η χώρα θα βγει από την «εθνική χειμερία νάρκη».

Ενδεικτικό της πεποίθησης της κυβέρνησης ότι η επιδημιολογική εικόνα έχει βελτιωθεί είναι η απόφαση η σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας από τον κ. Τζόνσον να είναι η τελευταία τακτική καθημερινή ενημέρωση.