Κορωνοϊός- Τσιόδρας: 27 νέα κρούσματα - 130 νεκροί - 2490 ασθενείς - 48 διασωληνωμένοι

Στα 24 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. 

Πέντε ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 130. Γυναίκες είναι οι 34 εξ αυτών και το 90% είναι ηλικιωμένοι η έχει κάποιο σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 2490 με τα 580 να σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 1160 με ήδη γνωστό κρούσματα.

Ακόμη 48 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι με τον μέσο όρο ηλικίας τους να υπολογίζεται στα 67 έτη. Γυναίκες είναι οι 13 εξ αυτών και το 88% είναι ηλικιωμένοι η έχει κάποιο σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Παράλληλα, 60 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

"Σχετικά με την μονάδα υγείας με νεφροπαθείς, πρόκειται για μια σημαντική επιδημία σε δομή υγείας όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνο για ευπαθείς ομάδες. Δυστυχώς 3 συμπολίτες μας, ασθενείς της κλινικής, κατέληξαν ενώ 17 ακόμη βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοιό", ανέφερε ο λοιμωξιολόγος.

"Ολοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αττικής και μέχρι να γίνει αυτό συντονίστηκε η εφαρμογή αυστηρών μέτρων σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ώστε να μηδενιστεί οποιαδήποτε επαφή κι επικοινωνία θετικών κι αρνητικών ασθενών", ξεκαθάρισε και πρόσθεσε πως τα 17 άτομα, εργαζόμενοι και εξωτερικοί συνεργάτες, του νοσοκομείου που βρέθηκαν θετικά στον ιό βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό με την πορεία της υγείας τους να ελέγχεται.

Μάλιστα όλοι όσοι έχουν περάσει από την κλινική κατά το χρονικό διάστημα των δύο τελευταίων εβδομάδων έχουν εντοπιστεί και ενημερωθεί. Ο ΕΟΔΥ προμήθευσε την κλινική με εξοπλισμό ατομικής προστασίας για την αντιμετώπιση των ασθενών καθώς και όσοι αρνητικοί παραμένουν εντός της νοσηλευτικής δομής, έχουν εκτεθεί στο συγκεκριμένο περιβάλλον.

"Υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση για αυτούς τους ανθρώπους και θα γίνεται εργαστηριακός έλεγχος ανά 2 με 3 μέρες ανάλογα με το πότε κάνουν αιμοκάθαρση ώστε να μπορέσουμε να παρέμβουμε έγκαιρα σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος. Επίσης δόθηκε προφυλακτική θεραπεία σε ανθρώπους που θεωρείται πως ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου για να νοσήσουν", ανέφερε ο λοιμωξιολόγος και πρόσθεσε πως ο ΕΟΔΥ έχει εκπαιδεύσει κατάλληλα το προσωπικό της κλινικής ενώ συνεχίζονται οι ενέργειες για ιχνηλάτηση επαφών,

Όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές δεν αρκεί να πούμε το "πάθημα έγινε μάθημα" δήλωσε μεταξύ άλλων ο κος Τσιόδρας εκτιμώντας πως τέτοια περιστατικά θα πρέπει να λειτουργούν ως καμπανάκια κινδύνου για όλους.

Πηγή: skai.gr