Κορωνοϊός- Τσιόδρας: 25 νέα κρούσματα - 101 νεκροί - 2170 ασθενείς - 76 διασωληνωμένοι

Στα 25 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Παράλληλα 2 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να αγγίζει τους 101. Οι  27 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. 

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα είναι 2170 .

Το 26% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό και το 56,2% σχετίζεται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Nοσηλεύονται 76 ασθενείς διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 68 έτη. Οι  17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 80% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.  

Συνολικά έχουν ληφθεί 48798 κλινικά δείγματα.

«Καταγράφεται σταδιακή μείωση κρουσμάτων, όσων νοσηλεύονται αλλά και όσων καταλήγουν από επιπλοκές», είπε ακόμη ο κ. Τσιόδρας, δίνοντας νότα αισιοδοξίας στις ανακοινώσεις του, λέγοντας πως ο «αριθμός διασποράς στη χώρα μας [R0] είναι κάτω από ένα, χάρη στα μέτρα, γεγονός που σημαίνει πως στην πατρίδα μας ο κορονοϊός περιορίζεται».

Ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη για την επόμενη φάση.

«Σε τυχόν συναθροίσεις οικογενειακά τραπέζια, με παρέες, με πολύ κόσμο είναι πολύ εύκολο να μεταφερθεί ο ιός. Δεν ήρθε ακόμα η ώρα για να πούμε ότι αίρονται τα μέτρα», συνέχισε ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας αναφερόμενος στα μέτρα για το Πάσχα.  

«Παρά το γεγονός ότι ακούμε καλά νούμερα, δεν είμαστε στο σημείο να πούμε ότι αίρονται τα μέτρα. Θέλει προσοχή».

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας δήλωσε πως κλιμάκιο επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη όπου και έγιναν συναντήσεις σε νοσοκομείο και στο κέντρο υποδοχής. Επίσης, έγιναν συναντήσεις επίσης με αρμόδιους φορείς και ΜΚΟ. Έγιναν έλεγχοι και συζητήθηκαν πιθανά μέτρα. 

Συνέχισε λέγοντας πως τα μέτρα προστασία για τους κρατούμενους και τους υπαλλήλους είναι πολύ υψηλά και αν υπάρχει κρούσμα θα πρέπει να παίρνονται όλα τα μέτρα. «Είναι ευάλωτες ομάδες όπως έχουμε πει με τις αρμόδιες επιτροπές», σημείωσε. 

Σημειώνεται πως σε όλο τον κόσμο καταγράφονται 1.947.000 κρούσματα, αλλά και ότι 460.000 ασθενείς Covid-19 ανάρρωσαν και έγιναν καλά.

Πηγή: skai.gr