Κορωνοϊός - Τσιόδρας: 2 νέοι θάνατοι - 6 νέα κρούσματα - 2632 ασθενείς- 35 διασωληνομένοι

Στα έξι ανέρχονται τα νέα κρούσματα νέου κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας, ενώ δύο είναι οι θάνατοι, σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα μας έφθασε τους 146.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 2.632. Το 22,6% των κρουσμάτων θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδια από το εξωτερικό και 50% είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.  35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με διάμεση ηλικία 67 έτη. Το 23% γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 91,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι 90 ετών και άνω. 

"Η φάση της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων είναι κρίσιμη όλοι μας θα κριθούμε... Οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση να παρακολουθούμε τον εαυτό μας (...) Σε αυτή την κοινή προσπάθεια είναι χρέος όλων μας να συμβάλλουμε από κοινού με υψηλό αίσθημα ευθύνης για να μην έχουμε επάνοδο (της νόσου) που θα πιέσει το ΕΣΥ, θα πιέσει όλους μας” ήταν το μήνυμα του Σωτήρη Τσιόδρα. 

 

Πηγή: skai.gr