Κορωνοϊός- Τσιόδρας: 16 νέα κρούσματα - 2506 ασθενείς - 47 διασωληνωμένοι - Κανένας νεκρός

Κορωνοϊός- Τσιόδρας:  16 νέα κρούσματα -  2506 ασθενείς - 47 διασωληνωμένοι - Κανένας νεκρός

Στα 16 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. 

Την ίδια ώρα, κατά το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε νέος θάνατος στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 130. 

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 2506 εκ των οποίων το 56% είναι άνδρες.

Διασωληνωμένοι παραμένουν 47 άνθρωποι, με την ενδιάμεση ηλικία του να είναι τα 67 έτη. Το 88% έχει υποκείμενο νόσημα. Παράλληλα, 63 ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Αν παραμείνουν έτσι τα δεδομένα, ο ιός δεν θα αλλάξει μορφή μέσα στο επόμενο διάστημα και πλέον ευελπιστούμε στο μέλλον σε ένα εμβόλιο.

Μέχρι σήμερα παγκοσμίως υπάρχουν 2.760.000 καταγεγραμμένα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακόμη, 762.000 ανέρρωσαν.

Ερωτηθείς για το εάν θα ήταν καλύτερο το σταδιακό «χτίσιμο» της ανοσίας, με το άνοιγμα των παιδοτόπων, ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε πως «η σταδιακή ανοσία που θα οδηγούσε σε σταδιακή εξασφάλιση των πολιτών έναντι της νόσου δεν είναι γνωστή. Δεν υπάρχουν ακόμη όλα τα επιστημονικά δεδομένα.

«Εκτιμώ πως μια ηλικιακή ομάδα, όπως τα μικρά παιδιά που έχουν χαμηλά ποσοστά νοσηρότητας, θα μπορούσαν να εκτεθούν πιο σύντομα, αλλά αυτό μένει να δούμε εάν θα εφαρμοστεί», σημείωσε ο λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ.

Για τυχόν επιπλοκές στο χορηγούμενο φαρμακευτικό σχήμα

«Δεν υπάρχουν επιπλοκές από το φαρμακευτικό σχήμα που εφαρμόζουμε στα νοσοκομεία αναφοράς της Ελλάδας κατά του κορωνοϊού», δήλωσε - εξάλλου - ο Σωτήρης Τσιόδρας.

«Ο συνδυασμός χλωροκίνης και αζυθρομικίνης θα πρέπει να γίνεται πάντοτε υπό αυστηρή ιατρική παρακολούθηση», υπογράμμισε, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας.

Πηγή: skai.gr