Κλείσιμο

Κορωνοϊός-Θεμιστοκλέους: Πώς θα επαναπρογραμματιστούν τα ραντεβού για εμβολιασμό

Στον τρόπο επαναπρογραμματισμού των εμβολιασμών που αναβλήθηκαν, εξαιτίας της κακοκαιρίας, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σήμερα έχουν εμβολιασθεί 25.137 πολίτες με την προσέλευση να ξεπερνά το 89%. «Έχουμε ξεπεράσει τους 600.000 εμβολιασμούς με ποσοστό κάλυψης 5,71%.», είπε.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς που αναβλήθηκαν χθες εξαιτίας της κακοκαιρίας, είπε ότι ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός έκτακτης ανάγκης ώστε να μην χαθεί καμία δόση εμβολίου. Όλα τα ραντεβού που δεν πραγματοποιήθηκαν θα επαναπρογραμματιστούν τις επόμενες ημέρες και όλοι οι πολίτες θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο κινητό τους τρεις ημέρες νωρίτερα, για την ώρα και ημέρα εμβολιασμού τους.

  • H ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών θα εμβολιαστεί από την ερχόμενη Δευτέρα ως Παρασκευή στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα που είχαν προκαθοριστεί (οι πολίτες της εν λόγω ομάδας θα ειδοποιηθούν με SMS την Κυριακή για την ακριβή ημερομηνία και ώρα προσέλευσής τους)
  • Η ομάδα των πολιτών που είχαν ραντεβού για εμβολιασμό στην Helexpo στο Μαρούσι θα εμβολιαστεί από την ερχόμενη Δευτέρα ως Παρασκευή στο ίδιο εμβολιαστικό κέντρο (οι πολίτες της εν λόγω ομάδας θα ειδοποιηθούν με SMS την Κυριακή για την ακριβή ημερομηνία και ώρα προσέλευσής τους)
  • Η ηλικιακή ομάδα 75+ και οι υγειονομικοί: Τα ραντεβού που αναβλήθηκαν, θα γίνουν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και οι πολίτες θα ενημερωθούν με SMS για την ακριβή ώρα προσέλευσης και το εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο θα κληθούν να εμβολιστούν.

Για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Σχετικά με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι αναμένεται να έρθει το β΄τετράμηνο του 2021, με συνολικά 1,2 εκατ. δόσεις (300.000 δόσεις μηνιαίως).

«Εφόσον λάβουμε έγκριση από τον EMA (σ.σ. Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων), θα προχωρήσουμε άμεσα στη χορήγηση του εμβολίου», σημείωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ