Κλείσιμο

Κορωνοϊός: Σε ποιες περιοχές ισχύουν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός (infgr)

Τις περιοχές που αφορούν τα δύο νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού που ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η εφαρμογή των δύο νέων μέτρων ξεκινά από τις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν 23.200 τεστ, 20.327 μοριακά και 2.873 ράπιντ. 

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί. Εξαιρούνται, βέβαια, όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης. 

Δεύτερον, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού. Όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους.

Σε «κόκκινο» συναγερμό (επίπεδο 4) βρίσκεται η Κοζάνη και από την Παρασκευή, η Καστοριά, ενώ στο «πορτοκαλί» βρίσκονται προσώρας η Αττική, η Αχαΐα, η Ζάκυνθος, το Ηράκλειο, η Θήρα, τα Ιωάννινα, η Καρδίτσα, η Κέα, η Κύθνος, η Λέσβος, η Μύκονος, η Πέλλα, η Σάμος και τα Τρίκαλα. 

Επίσης, από την Παρασκευή στο επίπεδο 3, δηλαδή σε «πορτοκαλί» συναγερμό θα βρίσκονται και η Θεσσαλονίκη, η Βοιωτία, η Λάρισα και οι Σέρρες.

Πηγή: skai.gr