Κορωνοϊός- Παπαευαγγέλου: Πάνω από 8.500 ενεργά κρούσματα συνολικά στην Ελλάδα

Πάνω από 8.500 ενεργά κρούσματα κορωνοιού υπάρχουν στην χώρα, επεσήμανε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Η ειδικός έκρουσε καμπανάκι κινδύνου όσον αφορά τις επισκέψεις των γιορτών.

Η κ. Παπαευαγγέλου εξήγησε ότι το μέγεθος της παρέας αλλά και η διάρκεια της συνάντησής μας είναι κριτικής σημασίας ενώ πρόσθεσε πως σε διάστημα δέκα μηνών διαγνώστηκαν στη χώρα μας 136.000 κρούσματα με τους πιο ευάλωτους να είναι οι ηλικίας άνω των 65 ετών.

"Δυστυχώς στο δεύτερο πανδημικό κύμα, ο κορωνοϊός μας έδειξε για τα καλά τα δόντια του, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Μας έδειξε πόσο γρήγορα γεμίζουν τα νοσοκομεία" είπε χαρακτηριστικά καλώντας να μην βάζουμε σε κίνδυνο αγαπημένους μας και τον περίγυρο μας σε κίνδυνο για κάποιες ώρες διασκέδασης.

Με το εμβόλιο ήρθε η ελπίδα και μπορούμε να πούμε ότι το 2021 μπορούμε να πάρουμε τη ζωή μας πίσω, ωστόσο δεν πρέπει να εφησυχάζουμε επεσήμανε.

Ο δείκτης του κυλιόμενου μέσου είναι ιδιαίτερα αυξημένος σε Δ. Αττική, Κοζάνη, Λάρισα, Ροδόπη και Έβρο, τόνισε.

Οι ισορροπίες εξακολουθούν να είναι ευαίσθητες, ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα, αν δεν τηρηθούν οι συστάσεις των ειδικών, θα γεμίσουν και πάλι ξαφνικά και άδικα μετά από τόσους κόπους τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ.

Πηγή: skai.gr