Κορωνοϊός: Η Sanofi ανακοίνωσε παραγωγή εκατ. δόσεων του εμβολίου της Johnson & Johnson

Ο γαλλικός φαρμακευτικός γίγαντας Sanofi ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα παράγει έως και 12 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του COVID-19. Με το εμβόλιο της ίδιας της γαλλικής εταιρείας να έχει καθυστερήσει, είναι η δεύτερη συνεργασία που η Sanofi έχει συμφωνήσει με άλλες φαρμακευτικές του κλάδου. 

Η Johnson & Johnson ζήτησε έγκριση για το εμβόλιό της από την ΕΕ νωρίτερα αυτό το μήνα. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αναμένεται να το εγκρίνει στα μέσα Μαρτίου.  Η Sanofi ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ότι μόλις εξουσιοδοτηθεί, θα παραχωρήσει στην Johnson & Johnson πρόσβαση στο εργοστάσιό της στο Marcy l'Etoile, κοντά στη γαλλική πόλη της Λυών, για την παραγωγή του εμβολίου μίας δόσης "με ρυθμό περίπου 12 εκατομμύρια δόσεις ανά μήνα". 

"Η σημερινή συμφωνία είναι η δεύτερη στο είδος της και καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη δέσμευση της Sanofi στη συλλογική προσπάθεια για τον τερματισμό της κρίσης το συντομότερο δυνατό", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sanofi Πολ Χάντσον. "Ως εκ τούτου, χωρίς να διακυβεύονται άλλα απαραίτητα φάρμακα και εμβόλια, και όπου έχουμε τις σωστές δυνατότητες παραγωγής, προχωρούμε μπροστά για να δείξουμε αλληλεγγύη στον κλάδο και συνεχίζουμε να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση του COVID-19", πρόσθεσε. 

Πηγή: skai.gr