Κορωνοϊός: 38 νέα κρούσματα στην Ελλάδα-Συνολικά 228

Συνολικά 38 νέα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα. Ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 228, εκ των οποίων οι 5 είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας τα περισσότερα νέα κρούσματα είναι στην Αθήνα. Τα «ορφανά» κρούσματα ανέρχονται σε 22 και οφείλονται σε πιθανή εγχώρια μετάδοση καθώς δεν είχαν επαφή με κάποιον που ταξίδεψε στο εξωτερικό. 

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι δεν συστήνεται εργαστηριακός έλεγχος για κορωνοϊό σε πολίτες που είτε δεν έχουν συμπτώματα είτε έχουν ήπια συμπτώματα. 

Για τους χρόνια πάσχοντες, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθσυμού, τίθεται σε εφαρμογή η ηλεκτρονική συνταγογράφηση μέσω φαξ, τηλεφώνου και email.

«Ιδιαίτερη προσοχή όλων μας να μην υπάρχουν συνθήκες συγχρωτισμού όπως παρατηρήθηκε σήμερα στα σούπερ μάρκετ. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους. Η επιδημία του πανικού είναι χειρότερη από την επιδημία του κορωνοϊού», τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, που εξήγησε την σπουδαιότητα της ατομικής ευθύνης για τον περιορισμό της επιδημίας. 
 

Πηγή: skai.gr