Κοροναϊός: Τα φίδια πιθανόν η «αιτία του κακού»

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει όχι μόνο στην Κίνα, από όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός, αλλά και σε ΗΠΑ και Ευρώπη. 

Η Κίνα διεύρυνε την Παρασκευή τα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κοροναϊού περιλαμβάνοντας περίπου 35 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται στους 26.

Σε καραντίνα, μάλιστα, βρίσκονται τουλάχιστον 10 πόλεις της Κίνας. Παράλληλα, οι αρχές της Ουχάν ανακοίνωσαν ότι θα κατασκευάσουν ένα νοσοκομείο χωρητικότητας 1.000 κλινών για όσους έχουν νοσήσει από τον κοραναϊό.

Η πηγή του «κακού»

Οι ειδικοί, κρίνουν ότι η πηγή του κοροναϊού είναι κάποιο ζώο, πιθανότατα φίδι, το οποίο μετέδωσε τον ιό στον άνθρωπο.

Αυτή τη στιγμή, οι ερευνητές προσπαθούν να βρουν τον τρόπο που μεταδόθηκε ο ιός στους ανθρώπους, για να μπορέσουν να καθορίσουν ποιες ομάδες ανθρώπων είναι υψηλού ρίσκου.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο κοροναϊός προήλθε από άγρια ζώα τα οποία πωλήθηκαν στην αγορά και καταναλώθηκαν από τους ανθρώπους.

Πρόσφατη γενετική ανάλυση υποδηλώνει ότι ο ιός μοιάζει με ιούς που μολύνουν νυχτερίδες και φίδια. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο νεός κοροναϊός είναι ένας συνδυασμένος, μεταλλαγμένος ιός νυχτερίδας και φιδιού. 

Τα φίδια είναι η πιο πιθανή πηγή, όπως αναφέρουν. Συγκεκριμένα εικάζεται πως φίδια που είχαν φάει νυχτερίδες μολυσμένες με τον ιό, τον μετέδωσαν στους ανθρώπους.
 

Πηγή: CNN