Κωνσταντίνος Συρίγος - ΣΚΑΪ: Έρχεται αποκλιμάκωση; - Τι είπε για ινδική μετάλλαξη - εμβόλια

Είναι λίγο νωρίς να μιλήσουμε για αποκλιμάκωση σίγουρα όμως υπάρχει ισοπέδωση, τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Παθολογίας Ογκολογίας στο ΕΚΠΑ και διευθυντής της Γ’ παθολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Σωτηρία, Κωνσταντίνος Συρίγος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και την Σία Κοσιώνη.  

«Τα σκαμπανεβάσματα θα συνεχιστούν και θα πέφτουν οι νοσηλείες λίγο λίγο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις νοσηλείες δήλωσε πως στο Σωτηρία σήμερα υπάρχει και κρεβάτι ΜΕΘ και κλίνες για όποιον χρειαζόταν να νοσηλευτεί 

Για την χαλάρωση των μέτρων επεσήμανε πως είναι καλύτερα ο κόσμος να βγαίνει συντεταγμένα έξω αντί να γίνονται τα λεγόμενα κορωνοπάρτι και πρόσθεσε πως σύντομα θα πρέπει να ανοίξει και ο αθλητισμός με ελεγχόμενο τρόπο και όλες οι δραστηριότητες που γίνονται έξω. 

Σχετικά με τους εμβολιασμούς ανέφερε πως στα νοσοκομεία υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί και πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εμβολιαστούν όλοι με το που τους δοθεί η ευκαιρία. «Ο εμβολιασμός κάνει την διαφορά, όχι η ηλικία» επεσήμανε χαρακτηριστικά.  

Αναφορικά με την ινδική παραλλαγή δήλωσε πως είναι πολύ νωρίς να μιλήσουν γι αυτήν και πως τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι εργαστηρίου, όχι αποτελέσματα μελέτης σε ανθρώπους. Ωστόσο, τόνισε πως το σίγουρο είναι ότι τα εμβόλια προστατεύουν και από τις μεταλλάξεις. «Αυτό που ψάχνουμε είναι να δούμε σε ποιο βαθμό». 
 

Πηγή: skai.gr