Κλείσιμο

Κικίλιας σε 100,3 για κορωνοϊό: Αυτό είναι το σχέδιο του ΕΣΥ για 3 επόμενες δύσκολες εβδομάδες

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυση του ΕΣΥ ξεδιπλώνεται με 1.393 κλίνες ΜΕΘ στην Επικράτεια. Όπως είπε στην Αττική  θα προστεθούν άλλες 10 ΜΕΘ σήμερα στο Τζάνειο και μέχρι  το Σάββατο άλλες 5 στο Ιπποκράτειο ανακοίνωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας ότι έχουμε μπροστά μας 2 με 3 δύσκολες εβδομάδες για την πανδημία.

"Έχουμε ξεπεράσει προ πολλού τις δυνατότητες του συστήματος", σημείωσε ο κ. Κικίλιας, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ουσιαστική συνδρομή του ιδιωτικού τομέα στην μάχη του κορωνοϊού. Δύο ιδιωτικές Κλινικές παραχωρούνται στο Ε.Σ.Υ. για τη νοσηλεία Covid περιστατικών στην Αττική. Πρόκειται για το Ιατρικό Περιστερίου και την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ. Και στις δυο κλινικές, θα λειτουργούν από την Πέμπτη και απλές κλίνες αλλά και ΜΕΘ Covid.Ήδη σε συνεργασία με τον Ιδιωτικό τομέα έχουν ενταχθεί 26  γιατροί στο ΕΣΥ και θα φτάσουν τους  50», είπε.

Ο υπουργός Υγείας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τις επόμενες ώρες ή μέρα να γίνει έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς, ενώ δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο διακομιδών ασθενών με κορωνοϊό σε νοσοκομεία εκτός Αττικής.

Έκανε γνωστό ότι μετά το Σισμανόγλειο που μετατρέπεται σε νοσοκομείο αντιμετώπισης Covid περιστατικών, η συνέχεια  θα γίνει με ένα ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης στην Αττική, όταν μετά από 2 με 3 εβδομάδες πίεσης αυτά τα περιστατικά θα χρήζουν αποκατάστασης. 

Μιλώντας για τους εμβολιασμούς ο Β.Κικίλιας τόνισε πως «μέχρι χθες φτάσαμε να έχουμε κάνει 1.126.060 εμβολιασμούς» και «σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 1.150.000» και προσέθεσε:

«Πράγματι, το είπε η ίδια η πρόεδρος η κυρία Φον ντερ Λάιεν, ότι από τον Απρίλιο θα είναι υπερπολλαπλάσια τα εμβόλια. Ο Μάριος Θεμιστοκλέους που κάνει μία πολύ καλή δουλειά ως γενικός γραμματέας στον Τομέα της Πρωτοβάθμιας και υπεύθυνος για τα logistics του προγράμματος "Ελευθερία" είπε αυτό το οποίο γνωρίζουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι ένα πολύ σημαντικό εμβόλιο για εμάς το μονοδοσικό της Johnson & Johnson. Ελπίζουμε σύντομα να υπάρχει έγκριση. Και φαίνεται ότι μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα υπάρχει η πρώτη παραλαβή».

 

Πηγή: skai.gr