Κικίλιας: Μοριακός αναλυτής με δυνατότητα 420 τεστ την ημέρα για τον κορωνοϊό στη Ρόδο

Την τοποθέτηση, από τη Δευτέρα, μοριακού αναλυτή με δυνατότητα 420 τεστ ημερησίως για τον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Ρόδου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με στόχο τη «θωράκιση» των νησιών ενόψει της τουριστικής περιόδου. Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους, πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Διοικητή και τους Διευθυντές, ενώ στη συνέχεια έκανε αυτοψία στις Κλινικές και στους χώρους του Νοσοκομείου.

«Κρατάμε σε πολύ υψηλό επίπεδο τα ιατρικά πρωτόκολλα, έχουμε προσλάβει, εν μέσω της κρίσης, επικουρικό προσωπικό. Ακολουθούν 13 μόνιμες θέσεις ιατρών, που ολοκληρώνονται στο επόμενο χρονικό διάστημα και με τη συνεργασία Περιφέρειας, Δήμου και Νοσοκομείου, θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω κίνητρα, προκειμένου να καλύψουμε όποια άλλη έλλειψη μπορούμε» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Κικίλια στο Νοσοκομείο, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου  Γιώργος Χατζημάρκος παρέδωσε στο ΕΚΑΒ δύο υπερσύγχρονους ειδικούς θαλάμους αρνητικής πίεσης (κάψουλες). Μια δωρεά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που θα συμβάλλει σημαντικά στις ασφαλείς αεροδιακομιδές των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών προς τα Νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας.

Ο Υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για τη στήριξη και ενίσχυση του υγειονομικού συστήματος των νησιών με κρίσιμο εξοπλισμό.
Ο υπουργός μετέβη αρχικά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη, το Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, τον υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα και τους βουλευτές Δωδεκανήσου, Βασίλη Υψηλάντη, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννη Παππά, καθώς επίσης και με τους προέδρους του Ιατρικού, Φαρμακευτικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου του νησιού. Η περιοδεία του κ. Κικίλια στη Ρόδο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου.

Πηγή: skai.gr