Κικίλιας: Εθνικό θέμα ο εμβολιασμός - 43 έτη η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

Το εμβόλιο σώζει ζωές, τα πλεονεκτήματα του είναι έτη φωτός αποτελεσματικότερα σε σχέση με τον κίνδυνο της θανατηφόρου νόσου, κι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να εμβολιαστούν για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας επισήμανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. Είναι εθνικό θέμα για τη χώρα ο εμβολιασμός δήλωσε δε. 

Είναι εμφανές, σημείωσε, ότι ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος έχει σταθεροποίηση και ενδεχόμενος πτώση. Ωστόσο, η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες είναι ηλικίες 43 ετών, ηλικίες μάχιμες, ενεργές προειδοποίησε. 

Ο υπουργός σημείωσε ότι στις τελευταίες 2 εβδομάδες έχουμε αύξηση στα κρούσματα των ηλικιακών ομάδων 45 – 54 και 35 – 44. Πάντως, ο δείκτης θετικότητας εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το 5 την τελευταία εβδομάδα, στο 4,6, ενώ τα ενεργά κρούσματα ήταν κάτω από 20.000, 19.166 με πτωτική τάση. “Μιλώ για ενεργές ομάδες του πληθυσμού” διευκρίνισε.

Είναι εμφανές ότι παρόλο που υπάρχει βελτίωση στους επιμέρους δείκτες η νόσος είναι ακόμα εδώ. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή με τον τρόπο που διασφαλίζουμε τα βήματα ελευθερίας που μας παρέχονται από την πολιτεία για την περιφρούρηση της δημόσιας υγείας, χρειάζεται προσοχή για να διασφαλίσουμε ότι τα βήματα ελευθερίας που κάνουμε είναι μόνιμα τόνισε ο κ. Κικίλιας. 

“Ξεκινήσαμε αρχές Γενάρη με 50 εμβολιασμούς υγειονομικών την ημέρα, σήμερα θα φτάσουμε 100.000 την ημέρα. Ξεπεράσαμε προχθές τους 3,2 εκατ. εμβολιασμούς, και σήμερα ξεπερνάμε το 1 εκατ. εμβολιασμένους με τις δυο δόσεις. Σήμερα λειτουργούν 1.500 εμβολιαστικά κέντρα” υπογράμμισε. 

“Μέσα στο Μάιο θα κάνουμε 2,3 εκατ. εμβολιασμούς, και στο τέλος Μαΐου θα έχουμε φτάσει τους 5 εκατ. εμβολιασμούς. Τον Ιούνιο και τις πρώτες μέρες του Ιουλίου βάσει του προγραμματισμού (ευρωπαϊκές προμήθειες) οδεύουμε στην παροχή εμβολίου για όλους, εκτίμησε.  

Προέτρεψε για πολλοστή φορά τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν να συζητήσουν με όσους έχουν υποστεί αυτή τη δοκιμασία και τις οικογένειές τους.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ο υγειονομικός σχεδιασμός για τα νησιά και όλες τις τουριστικές περιοχές, με συγκριτικά πλεονεκτήματα συγκριτικά με πέρυσι τον εμβολιασμό και το τέστινγκ δήλωσε ο υπουργός Υγείας.  

 

 

Πηγή: skai.gr