Πανεπιστήμιο Κάρντιφ: Ελληνίδα ερευνήτρια εξηγεί ιστορική ανακάλυψη για τον καρκίνο (vid)

Η Ελληνίδα ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στο Ηνωμένο Βασίλειο, Εύη Βλαχάβα, μίλησε στον ΣΚΑΙ για μια ιστορική ανακάλυψη που έκανε oμάδα συναδέλφων της για τον καρκίνο.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου ειδικότερα δραστηριοποιούνται στον τομέα ερευνών πάνω στο ανοσοποιητικό όπου εκεί φαίνεται και να υπάρχει το «κλειδί» της νέας αυτής ανακάλυψης.

Σύμφωνα με την Μοριακή Βιολόγο κα Βλαχάβα, η οποία ούσα Ελληνίδα κλήθηκε να εξηγήσει στην κάμερα του ΣΚΑΙ το σημαντικό εύρημα στο οποίο κατέληξαν οι συνάδελφοι της, η επιστημονική ομάδα εντόπισε ένα κύτταρο που έχει την ικανότητα να αναγνωρίσει καρκινικά κύτταρα χωρίς να «πειράζει» τα υγιή.

Τα Ταφ-κύτταρα βρίσκουν κύτταρα που νοσούν στον οργανισμό μας και του επιτίθενται για να το «σκοτώσουν»  βλέποντας ένα «σήμα» για το αν είναι υγειές ή όχι εξηγεί η ειδικός.

Αυτό που έχουν κάνει οι ερευνητές εδώ, συνεχίζει, είναι να προσπαθήσουν να  βρουν από αίμα υγιούς ανθρώπου ένα κύτταρο το οποίο να σκοτώνει καρκινικά κύτταρα.
Εφόσον βρήκαν ένα τέτοιο κύτταρο, με εξειδικευμένες τεχνικές προσπάθησαν να εξακριβώσουν τι ακριβώς έχει αυτό το κύτταρο ώστε να καταφέρνει κάτι τέτοιο, πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το σημαντικό επιστημονικό εύρημα στο βίντεο.

Πηγή: skai.gr