ΗΠΑ: Στους 7.157 οι νεκροί από τον κορωνοϊό - 1.636 θύματα από την Πέμπτη

Ξεπέρασαν τους 1.600 (1.636) οι νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες από το βράδυ της Πέμπτης ώς το πρωί του Σαββάτου σύμφωνα με την καταμέτρηση στο χάρτη του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. 

Σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου που ανανεώνονται συνεχώς, ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ έχει πλέον ανέλθει σε 7.1507. 

Με 2.490 νεκρούς η ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα, με την κατάσταση να εκτιμάται εκτός ελέγχου υγειονομικά, με ελλείψεις σε κλίνες και αναλώσιμα υλικά. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την Παρασκευή ένα διάταγμα προκειμένου να σταματήσουν οι εξαγωγές σε τρίτες χώρες μασκών προσώπου N-95 και άλλου προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού που κρίνεται αναγκαίο για την μάχη καταπολέμησης της πανδημίας.

Η Νέα Υόρκη, επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, έχει λίγες ημέρες στη διάθεσή της για να προετοιμαστεί για το χειρότερο ξέσπασμα της ασθένειας, προειδοποίησε ο δήμαρχός της Μπιλ ντε Μπλάζιο. 

Τη Δευτέρα κατέπλευσε στο Μανχάταν το πολεμικό πλοίο- νοσοκομείο USNS Comfort και έχει αρχίσει να δέχεται τους πρώτους ασθενείς.

Πηγή: skai.gr