Γουχάν: Έλληνας εγκλωβισμένος στον ΣΚΑΪ - Φήμες για 5 εκατ. πολίτες της Γουχάν διασκορπισμένους

Εικόνες Χολιγουντιανής αποκάλυψης λόγω του κορωνοΐου επικρατούν στην πόλη Γουχάν από όπου ξεκίνησε η επιδημία. Στη συγκλονιστική μαρτυρία του στον ΣΚΑΪ ο εγκλωβισμένος Έλληνας μηχανικός Απόστολος Ζαούτσος δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι μόνο το κεντρικό σούπερ μάρκετ λειτουργεί πια στην περιοχή, καθώς έχουν κλείσει τα πάντα. 

Εφιαλτική ήταν δε η αναφορά του σε φήμες για διασκορπισμένους πολίτες της Γουχάν λόγω των κινεζικών διακοπών. «Κάποιες εκτιμήσεις μιλάνε για 5 εκατ. τουρίστες από τη Γουχάν σε όλη την Κίνα δεν ξέρω κατά πόσο είναι αληθινό αυτό το νούμερο» ανέφερε χαρακτηριστικά. 


Όπως τόνισε, «η πιο αισιόδοξη εκτίμηση (των αρχών) για την επαναφορά στην κανονικότητα είναι τέλη Μαρτίου. Όσο πάει ο κόσμος ανησυχεί περισσότερο, μεγαλώνουν τα νούμερα κι επειδή την άλλη εβδομάδα θα ανοίξουν οι εταιρείες και γενικά θα αρχίσει η ζωή να κινείται, και δεν ξέρουμε τι μέγεθος θα πάρει η εξάπλωση. Δώσανε μια εβδομάδα παράταση στις διακοπές… Θα δούμε» είπε. 

Χαρακτηριστικά ήταν τα πλάνα την ώρα που ο κ. Ζαούτσος μιλούσε στον ΣΚΑΪ, με έναν άνδρα να ελέγχει τη θερμοκρασία όποιου θέλει να εισέλθει στο κατάστημα. «Ένας άνθρωπος ελέγχει τη θερμοκρασία αλλιώς δε μπαίνεις, εμένα με έλεγξαν τρεις – τέσσερις φορές» τόνισε. 

«Είναι παρά πολύ πιεστικά τα πράγματα, ακόμα και τα κουμπιά του ανελκυστήρα τα πατάμε με τον αναπτήρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαούτσος. «Έρχεται η αστυνομία και παίρνει οποίον έχει πυρετό… Μια κοπέλα που δε δήχθηκε να μετρηθεί ήρθε η αστυνομία» σημείωσε. 


«Δεν υπάρχουν μάσκες. Κάποιος Έλληνας από Σαγκάη πούλησε γύρω στα 1.000 κομμάτια δικά του και λίγο ακριβά. Εμείς τη βρήκαμε 2,5 ευρώ τη μία, μιας χρήσεως» δήλωσε δε. 

«Η εταιρεία μου δεν έχει ανακοινώσει ότι μπορούμε να φύγουμε οπότε πρέπει να μείνω εδώ» πρόσθεσε. Ο Έλληνας μηχανικός δηλώνει ότι γνωρίζει έναν ακόμη Έλληνα που μένει στη Γουχάν, αλλά επειδή η περιοχή είναι μεγάλη πιθανόν να υπάρχουν κι άλλοι. 

Πηγή: skai.gr