«Γονατίζει» τη Γαλλία η εξάπλωση του κορωνοϊού    

Το κύμα του κορωνοϊού, που έχει γονατίσει στην ανατολική Γαλλία την Αλσατία, φθάνει πλέον και στο Παρίσι. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς στα κρατικά νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει τους 1600 και αναμένεται γεωμετρική αύξηση.

Έτσι φούντωσε ο πανικός μετά το σημερινό απεγνωσμένο κάλεσμα του γενικού διευθυντή των νοσοκομείων του Παρισιού, Μάρτιν Χιρς, οποίος δήλωσε ότι έχει πρόβλεψη επάρκειας μόνο για 3 μέρες στην πρωτεύουσα.

Ζήτησε επιπρόσθετους αναπνευστήρες για να μην επαναληφθεί το φιάσκο με τις μάσκες και επιπλέον προσωπικό τολμώντας την επίταξη: «Χρειαζόμαστε το σύνολο του προσωπικού είτε οικειοθελώς είτε μέσω επίταξης», δήλωσε. Υπογράμμισε όμως την ανάγκη «αναγνώρισης ίσως με τη μορφή μπόνους» για την υπεράνθρωπη προσπάθεια του νοσηλευτικού προσωπικού.

Αίτημα για επιμήκυνση των περιοριστικών μέτρων

Στο μεταξύ, στους 1.100 έφθασαν οι νεκροί χθες Tρίτη στη Γαλλία με αύξηση 240 μέσα σε ένα 24ωρο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στα οποία όμως δεν περιλαμβάνονται οι νεκροί στα γηροκομεία. Εκεί ο ιός άρχισε να σαρώνει, με 53 πρώτους νεκρούς.

Η υγειονομική επιτροπή γύρω από τον Εμμανουέλ Μακρόν ζητά την ίδια ώρα την επιμήκυνση των περιοριστικών μέτρων έως τις 28 Απριλίου. Από την πλευρά του ο πρόεδρος Μακρόν θα επισκεφθεί το υπαίθριο στρατιωτικό νοσοκομείο που στήθηκε στη Μιλούζη, τη γαλλική πόλη που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλη από τον κορωνοϊό.


Πηγή: DW - Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι
 

Πηγή: skai.gr