Και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στη μάχη των διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού 

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Την ενεργοποίηση και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για την αύξηση των δυνατοτήτων διενέργειας διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όπως σημείωσε ο ίδιος από τη Βουλή, το συγκεκριμένο Κέντρο "θα μπει στο παιχνίδι τις επόμενες ημέρες" και έχει τη δυνατότητα διενέργειας 7.500 τεστ την εβδομάδα, ενώ προωθείται και ο καθορισμός μίας λογικής φιξ τιμής για τα τεστ από συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Ο κ. Κοντοζαμάνης επισήμανε επίσης ότι έναντι των 2.000 προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που είχαν σχεδιαστεί αρχικά από την κυβέρνηση για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω της πανδημίας, τελικώς οι προσλήψεις ανέρχονται ήδη στις 3.285.

Ο ίδιος επισήμανε πως αν απαιτηθεί θα ριχτεί στη μάχη και την πρώτη γραμμή το σύνολο της ιατρικής κοινότητας της χώρας, συμπεριλαμβανομένων δηλαδή και ιδιωτών και γιατρών και νοσηλευτών, ενώ έχουν ήδη δεσμευτεί 80 κλίνες ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών.  

Ο Υφυπουργός Υγείας αναφερόμενος στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια φαρμάκων και εξοπλισμού στα νοσομεία της χώρας, τονίζοντας ωστόσο ότι η χρήση του γίνεται με ορθολογισμό.

Πηγή: skai.gr