Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνεδριάζει σήμερα σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού της Moderna.

Η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του EMA (CHMP) πρόκειται να συζητήσει την έγκριση για το εμβόλιο της Moderna. Ένας εκπρόσωπος της EMA είπε στο POLITICO ότι σε περίπτωση που το πάνελ καταλήξει σε γνώμη τότε, "θα στείλουμε ένα δελτίο τύπου το συντομότερο δυνατό μετά τη συνάντηση."

"Η συνεδρίαση της CHMP που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, θα παραμείνει προγραμματισμένη σε περίπτωση που η επιτροπή δεν λάβει απόφαση σήμερα", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο EMA διοργανώνει επίσης δημόσια συνεδρίαση στις 8 Ιανουαρίου για να ενημερώσει τους πολίτες της ΕΕ σχετικά με την αξιολόγηση, την έγκριση και την έναρξη των νέων εμβολίων, σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Αυτό θα γίνει, καθώς η ΕΕ αντιμετωπίζει αυξανόμενη κριτική για αργή διάθεση εμβολιασμού, με ορισμένους στη Γερμανία να κατηγορούν την Επιτροπή για την αγορά πολύ λίγων εμβολίων και τον EMA για την έκδοση συστάσεων πολύ αργά.

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν μια άδεια έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο της Moderna στις 19 Δεκεμβρίου, ενώ η ΕΕ εξέδωσε άδεια υπό όρους για το εμβόλιο BioNTech / Pfizer coronavirus στις 21 Δεκεμβρίου.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις