Εμβόλιο κορωνοϊού: Η Pfizer εντάσσει παιδιά από 12 ετών στην κλινική μελέτη

Επεκτείνει η Pfizer το ηλικιακό εύρος των συμμετεχόντων στη μεγάλη κλινική δοκιμή για το νέο εμβόλιο κορωνοϊού, που παρασκευάζει μαζί με τη γερμανική BioNTech.

Σύμφωνα με το Reuters αφού πήρε το σχετικό πράσινο φως από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, εντάσσει στην κλινική δοκιμή παιδιά από την ηλικία των 12 ετών.

Μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες όπως η Pfizer, η Johnson & Johnson, η Moderna και η AstraZeneca ανταγωνίζονται για το ποια θα παρασκευάσει πρώτη ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο για τον Covid-19.

Οι εταιρίες, έχουν δεσμευτεί ότι στις κλινικές τους δοκιμές θα διασφαλίσουν τη συμμετοχή ανθρώπων από διαφορετικές φυλές, εθνικότητες και ηλικίες, ενώ θα ληφθούν υπόψη και άλλοι παράγοντες για την επιλογή τους.

Τον περασμένο μήνα η Pfizer αύξησε τον αριθμό των συμμετεχόντων στις κλινικές της δοκιμές σε 44.000 από 30.000 εντάσσοντας νέους από την ηλικία των 16 ετών, αλλά και άτομα με ασθένειες όπως HIV, ηπατίτιδα C και ηπατίτιδα Β.

Οι κλινικές δοκιμές της Pfizer διεξάγονται σε τέσσερις χώρες μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες. Την Παρασκευή οι εγγεγραμμένοι στην κλινική δοκιμή ανέρχονταν σε 37.864 και το 42% εξ αυτών, άνηκε στην ηλικιακή ομάδα 56 έως 85.

Πηγή: skai.gr