Εξηγήσεις Κοτανίδου στην Επιτροπή Ειδικών για το θέμα της λειτουργίας της -Λήξαν το θέμα

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις της Αναστασίας Κοτανίδου για την λειτουργία της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας και τον τρόπο που λαμβάνει αποφάσεις το τελευταίο διάστημα, η ίδια θέλησε να τοποθετηθεί. Η Εντατικολόγος είπε πως τα λόγια της παραποιήθηκαν και το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή και θεωρείται πλέον λήξαν. 

Αυτή την ώρα η Επιτροπή συνεχίζει κανονικά τη συνεδρίασή της προκειμένου να κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, ενόψει και της Καθαράς Δευτέρας. 

Η τοποθέτηση Κοτανίδου που προκάλεσε: 

«Η επιτροπή ενώ στην αρχή είχαμε πάρει τον σωστό δρόμο κάπου στην μέση τον χάσαμε και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας. Γίνονται κάποιες προσπάθειες και δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα είναι» είπε χαρακτηριστικά η κ. Κοτανίδου. 

Και πρόσθεσε: « Η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί. Οι συνεδριάσεις είναι πολύωρες με πολλές συζητήσεις και πολλά θέματα και ενδεχομένως αυτό να μας οδηγεί σε λάθος αποφάσεις και στην λάθος μεταφορά αυτών των αποφάσεων».

Οι αντιδράσεις:

 Τη διαφωνία της με τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων που παρατηρούνται στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων από τη  διευθύντρια ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Αναστασία Κοτανίδου, εξέφρασε η διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ, ανέφερε ότι ναι μεν συμφωνεί με την κ. Κοτανίδου ότι δεν πρέπει να βγαίνει ο καθένας και να λέει την άποψή του, ωστόσο «αν η Επιτροπή δε δουλεύει καλά, πριν βγει κάποιος να το πει στον κόσμο, πρέπει να το διορθώσει μέσα στην Επιτροπή. Αν κάτι δεν είναι καλό ή το διορθώνεις ή παραιτείσαι».  

Τις δηλώσεις της κ. Κοτανίδου κλήθηκε να σχολιάσει, το πρωί της Παρασκευής στο MEGA, η Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής. «Η κυρία για την οποία με ρωτάτε είναι εντατικολόγος, δέχεται πολύ φόρτο δουλειάς, έχει τρομακτική ευθύνη, και είναι επόμενο να είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να κουράζεται περισσότερο από άλλους ανθρώπους και να βλέπει τα πράγματα λιγάκι διαφορετικά», είπε. 

Παράλληλα, για το θέμα τοποθετήθηκε και ο καθηγητής Σκουτέλης, ο οποίος είναι και μέλος της μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. «Δεν έχουμε περιθώρια για αλλαγές μεγάλες και αυτοκριτικές. Πρέπει να ξεχάσουμε τις γκρίνιες και τις κριτικές» ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτησή του στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Δερμιτζάκης, από την άλλη, πρότεινε τη σύσταση μια πενταμελούς επιτροπή και την επαναφορά του Σωτήρη Τσιόδρα. «Από την εμπειρία μου σε εκατοντάδες Επιτροπές, μερικές από τις οποίες έχω προεδρεύσει, μπορώ να πω ότι Επιτροπές που έχουν μια ειδικότητα και είναι 30-40 άτομα δε λειτουργούν» είπε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: skai.gr