Εξαδάκτυλος στον ΣΚΑΪ: Στη Θεσσαλονίκη να πάμε σε μέτρα Μαρτίου… χθες

Γενικευμένο λοκντάουν στη Θεσσαλονίκη, αν όχι στη Βόρεια Ελλάδα, ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. 

«Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να πάμε σε μέτρα Μαρτίου χθες» ήταν το νέο δραματικό μήνυμα του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), στον ΣΚΑΪ για αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων. 

«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο δυσκολότερο σημείο... Mετά τη 13η μέρα περιοριστικών μέτρων δεν έχουμε δει ούτε σταθεροποίηση πόσω μάλλον αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων» τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος. (Το λοκντάουν), τόνισε, πρέπει να επεκταθεί στα μέτρα του Μαρτίου, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη. «Χθες έπρεπε να γίνει αυτό». 

«Κούραση βλέπουμε στο ρυθμό της εξάπλωσης όχι σταθεροποίηση στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα» πρόσθεσε. «Οι αριθμοί θα χειροτερέψουν πρόσκαιρα, τελευταίοι ανεβαίνουν τελευταίοι κατεβαίνουν» εξήγησε ο γιατρός.

«Όπως δεν εξαιρέθηκε η Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Πάσχα, η Κυριακή του Πάσχα, η  28η Οκτωβρίου, η 25η Μαρτίου όπως δεν εξαιρείται καμία πιστή δεν πρέπει να εξαιρεθούν και οι συγκεντρώσεις για τη 17 Νοέμβρη, πρόκειται για υγειονομικό έγκλημα» επανέλαβε. 

Από την πλευρά της η νοσηλεύτρια του ΑΧΕΠΑ Ελένη Μπακιρλή σχολίασε ότι στο νοσοκομείο οι μονάδες COVID είναι γεμάτες. «Από σήμερα δόθηκαν τέσσερις κλίνες ΜΕΘ σε μη COVID που δίνονται σε περιστατικά COVID. Θα προστεθούν άλλες δύο».

«Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα όλοι μας είμαστε φοβισμένοι δέχεται παρά πολύ μεγάλη πίεση το ΕΣΥ, οι περισσότεροι υγειονομικοί είναι μεγαλύτερης ηλικίας ανήκουν και οι ίδιοι σε ευπαθείς ομάδες, ενώ προστίθενται συνάδελφοι σε καραντίνα και συνάδελφοι που πρέπει να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού» τόνισε η κ. Μπακιρλή.  
 

Πηγή: skai.gr