Εισήγηση για μερικό άνοιγμα: Τι αλλάζει σε αρχαιολογικούς χώρους και SMS με κωδικό 6

Προς λελογισμένο άνοιγμα με ασφάλεια, παρά τον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων, οδηγείται η πολιτεία σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, αφού ο καιρός βελτιώνεται και η διάρκεια της μέρας μεγαλώνει. Σε αυτό το πλαίσιο, θα δοθεί έμφαση οι όποια συναθροίσεις να διεξάγονται σε ανοιχτούς χώρους, πάντα με μάσκα. 

Επίσης, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να εισηγηθεί την Παρασκευή στην κυβέρνηση απαγόρευση έως τις 9 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα όπως τις καθημερινές (από 7 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα έως σήμερα). 

Η επιτροπή θα εισηγηθεί να ανοίξουν και οι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ θα συζητηθεί το SMS με αριθμό 6 να περιλαμβάνει και μετακίνηση με αυτοκίνητο χωρίς περιορισμό πεζή ή ποδήλατο, και να ανοίξουν κομμωτήρια/κέντρα αισθητικής στις 22 Μαρτίου με ραντεβού, καθώς διαπιστώθηκε ότι η δραστηριότητα συνεχίζεται παράνομα κατ’ οίκον, επιβαρύνοντας την κατάσταση. Παράλληλα, αυξάνονται τα τεστ σε περιοχές μεγάλης διασποράς

Όσο αφορά το λιανεμπόριο θα συζητηθεί την άλλη εβδοαμάδα για το πότε και πώς θα ανοίξει, και πάντοτε ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων αν και η σκέψη για τις 29 Μαρτίου παραμένει στο τραπέζι, ενώ η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων πάει πιο πίσω. 

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την Τετάρτη κάποιες αλλαγές στα μέτρα «ώστε να γίνουν εκ νέου ενεργοί οι πολίτες μας».

Την εκτίμηση πως εάν παραμείνουμε σε καθεστώς λοκντάουν, το οποίο ωστόσο θα εφαρμόζεται όπως πρέπει, μέχρι τα μέσα Απριλίου μετά θα είμαστε όντως σε φάση αποκλιμάκωσης και θα μπορούσαμε να ανοίξουμε με ασφάλεια, διατύπωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Υπέρ του ανοίγματος των μικρών μαγαζιών (εμπορικά καταστήματα, καφέ, εστιατόρια) με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις και χωρίς ραντεβού στις μικρές, τάχθηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας Θόδωρος Βασιλακόπουλος.

Πηγή: skai.gr