Αποκλειστικό ΣΚΑΪ: Εικόνες από τη διαδικασία παραγωγής του εμβολίου της Pfizer (vid)

Αποκλειστικές εικόνες εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ και η εκπομπή "Αταίριαστοι" από τη διαδικασία παραγωγής του εμβολίου κατά του κορωνοϊού της Pfizer.

To εμβόλιο της Pfizer φέρεται να είναι κατά 90% αποτελεσματικό. Στα πλάνα φαίνεται όλη η διαδικασία παραγωγής και αποθήκευσης του στους -70 βαθμούς Κελσίου.

Το εμβόλιο συσκευάζεται και τοποθετείται σε ξηρό πάγο για τη μεταφορά του.

Η εταιρεία απάντησε σε ερωτήσεις για τη διάθεση και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Πότε θα είναι έτοιμο προς διάθεση;

"Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με κυβερνήσεις αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιό μας, εφόσον οι μελέτες και οι εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές είναι επιτυχείς.

Αν το υποψήφιο εμβόλιο λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, τότε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καθοδηγεί τη διαδικασία της κατανομής των δόσεων των εμβολίων μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, που έχουν επιλέξει να παραλάβουν το εμβόλιο, στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες προβλέψεις, αναμένουμε ότι θα παράγουμε έως 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου του 2020 και έως 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις το 2021."

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα θα λάβει 25 εκατομμύρια δόσεις.

Βρισκόμαστε στο 90% προστασίας από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τις μελέτες;

"Το υποψήφιο εμβόλιο αποδείχθηκε αποτελεσματικό για την πρόληψη της νόσου COVID-19 σε ποσοστό άνω του 90% σε συμμετέχοντες που δεν είχαν ενδείξεις μόλυνσης από τον ιό, σύμφωνα με την πρώτη ενδιάμεση ανάλυση αποτελεσματικότητας.

Σύμφωνα με την εταιρεία η μελέτη θα συνεχιστεί μέχρι και τις τελικές αναλύσεις."

Υπενθυμίζεται ότι η Pfizer συνεργάζεται με την BioΝTech για την παραγωγή του εμβολίου. 

Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι;

"Αυτό είναι απόφαση των εθνικών κυβερνήσεων για την κατανομή των εμβολίων. Επικεντρωνόμαστε στο να είναι το εμβόλιο ασφαλές και να φτάσει γρήγορα σε όλους."
 

Πηγή: skai.gr