Κλείσιμο

Ζελένσκι για Βρετανία: Hγετικός ο ρόλος της στη στήριξη της Ουκρανίας

Συνάντηση με τον Βρετανό Υπουργός Άμυνα Μπεν Γουάλας στο Κίεβο είχε ο  Ουκρανός Πρόεδρος 

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Στο Κίεβο βρίσκεται ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, όπου είχε συνάντηση με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και με τον ομόλογό του Ολέξι Ρεζνίκοφ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας στο Λονδίνο, η επίσκεψη εργασίας έγινε για να ακούσει ο κ. Γουάλας από πρώτο χέρι πώς διαμορφώνονται οι επιχειρησιακές ανάγκες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων καθώς εξακολουθεί να αλλάζει η φύση της ένοπλης σύρραξης.

«Αυτό θα διασφαλίσει ότι η συνεχιζόμενη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου εξελίσσεται για να καλύπτει αυτές τις ανάγκες και ότι είναι κατάλληλη για την κατάσταση στο έδαφος», πρόσθεσε η βρετανική ανακοίνωση.

Οι κ.κ. Γουάλας, Ζελένσκι και Ρεζνίκοφ συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται ακόμα πιο στενά στο μέλλον ώστε να στηρίξουν τον κοινό τους στόχο να μπορέσει η Ουκρανία να απελευθερωθεί από τη ρωσική κατοχή. Συζήτησαν επίσης το εύρος του εξοπλισμού και της εκπαίδευσης που παρέχει αυτή τη στιγμή το Ηνωμένο Βασίλειο και το ποια περαιτέρω υποστήριξη μπορεί να προσφέρει το Λονδίνο για να βοηθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις να υπερασπιστούν τη χώρα τους.

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι ανέφερε σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Telegram ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παίξει «με συνέπεια» ηγετικό ρόλο στη στήριξη της Ουκρανίας με την προσφορά όπλων, χρηματοδότησης και την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Πρόσθεσε ότι η ουκρανική κυβέρνηση εκτιμά τη στήριξη αυτή και το ότι τα λόγια των Βρετανών μετατρέπονται σε πράξεις.

«Είμαι ευγνώμων στον Υπουργό Άμυνας Μπεν Γουάλας και στην ομάδα του για αυτή την επίσκεψη, καθώς και στο Ηνωμένο Βασίλειο, την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για τη βοήθειά τους», κατέληξε ο Ουκρανός ηγέτης.

Πηγή: skai.gr