Ζελένσκι: «Καταρρίπτουμε τους περισσότερους ρωσικούς πυραύλους και drones»

«Η γεωγραφική κλίμακα αυτών των τελευταίων (ρωσικών) μαζικών πληγμάτων είναι πολύ ευρεία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας κατά το βραδινό του βιντεομήνυμα, διευκρινίζοντας ότι έχουν πληγεί περιοχές στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα.

 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία έχει εξαπολύσει πλήγματα επί των ουκρανικών υποδομών σε πολύ ευρεία κλίμακα και πρόσθεσε ότι ο ουκρανικός στρατός θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις ήδη πολύ καλές του επιδόσεις στην κατάρριψη των ρωσικών πυραύλων και drones με την βοήθεια των συμμάχων της Ουκρανίας.

«Η γεωγραφική κλίμακα αυτών των τελευταίων μαζικών πληγμάτων είναι πολύ ευρεία», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά το βραδινό του βιντεομήνυμα, διευκρινίζοντας ότι έχουν πληγεί περιοχές της δυτικής, της κεντρικής και της νότιας Ουκρανίας.

«Φυσικά δεν έχουμε τις τεχνικές δυνατότητες να καταρρίπτουμε το 100% των ρωσικών πυραύλων και drones. Είμαι βέβαιος ότι, σταδιακά, θα το καταφέρουμε, με την βοήθεια των συμμάχων μας. Ηδη τώρα, καταρρίπτουμε την πλειονότητα των πυραύλων cruise, την πλειονότητα των drones».

ΕΚ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ