Ζελένσκι: Η κατάσταση στη Μαριούπολη παραμένει εξαιρετικά σοβαρή

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε χθες Σάββατο ότι η κατάσταση στην πολιορκημένη Μαριούπολη παραμένει εξαιρετικά σοβαρή και ότι το Κίεβο βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τις δυνάμεις που υπερασπίζονται την πόλη-λιμάνι στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι επιχειρεί να εξοντώσει τους κατοίκους της πόλης, ενώ δεν αντέκρουσε τον ισχυρισμό της Μόσχας ότι τα στρατεύματά της είχαν εκκαθαρίσει το σύνολο της αστικής ζώνης από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

Νωρίτερα εχθές, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εχει εκκαθαρίσει ολόκληρη την αστική περιοχή της Μαριούπολης από τις ουκρανικές δυνάμεις και ότι έχει αποκλείσει Ουκρανούς μαχητές στο χαλυβουργείο Azovstal.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "η μόνη ευκαιρία να σώσουν τις ζωές του είναι να καταθέσουν τα όπλα και να παραδοθούν". Ανέφερε επίσης, ότι μέχρι σημερα στη Μαριούπολη, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν χάσει περισσότερα από 4.000 μέλη, ενώ 1.464 ουκρανοί στρατιώτες έχουν παραδοθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ