Ζάεφ: Kανείς δεν μπορεί πια να μας αρνηθεί να είμαστε Μακεδόνες

Ζάεφ: Kανείς δεν μπορεί πια να μας αρνηθεί να είμαστε Μακεδόνες

«Kανείς δεν μπορεί πλέον να μας αρνηθεί το δικαίωμά να είμαστε “Μακεδόνες” που μιλούν τη «μακεδονική» γλώσσα σ' αυτό το έδαφος.»,τόνισε εκ νέου ο Ζόραν Ζάεφ, δηλώνοντας παράλληλα πως διαπραγματεύτηκε με την Ελλάδα χωρίς να τεθεί υπό αμφισβήτηση η εθνική ταυτότητα των «Μακεδόνων», μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό H1 στην Βοσνία Ερζεγοβίνη.

« Μακεδόνων που μιλούν μακεδονική γλώσσα, με τη δική τους παράδοση και ιστορία.», όπως εξέφρασε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο κος Ζάεφ, η Συμφωνία των Πρεσπών ήρθε ως αποτέλεσμα τόσο της επιμονής των πολιτικών των δύο χωρών όσο και της υποστήριξης των ΗΠΑ και της Ε.Ε, μη παραλείποντας να θίξει την στάση της Ρωσίας, ερμηνεύοντας την ως δυσαρέσκεια στο ενδεχόμενο τα Σκόπια να ενταχθούν σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ.

«Θέλουμε μια καλή σχέση με τη Ρωσία. Κατανοούμε τη στάση της αλλά πάνω από το 80% των Μακεδόνων πολιτών θέλουν η χώρα να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό». Υπογράμμισε.


Αξίζει να σημειωθεί πως ο κος Ζάεφ απέδωσε σε πολιτικά αίτια τις αντιδράσεις των αντιπολιτευόμενων κομμάτων τόσο σε Αθήνα, όσο και σε Σκόπια.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων τοποθετήθηκε και επί του ζητήματος της σχισματικής εκκλησίας, που αποτελεί σύμφωνα με τον ίδιο το μόνο πρόβλημα που μένει να διευθετηθεί.

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση πως τόσο εκείνος όσο και ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να καταφέρουν να κατακτήσουν το Νόμπελ Ειρήνης αν και σε κάθε περίπτωση η υποψηφιότητα και μόνο είναι τιμή για την "Μακεδονία".

Πηγή: skai.gr