Mακρόν όπως... Rock star: «Επίθεση αγάπης» από πλήθη φοιτητών για τον Γάλλο πρόεδρο στην Κίνα- Ούρλιαζαν και ζητούσαν selfie- Δείτε βίντεο

Mακρόν όπως... Rock star: «Επίθεση αγάπης» από πλήθη φοιτητών για τον Γάλλο πρόεδρο στην Κίνα- Ούρλιαζαν και ζητούσαν selfie- Δείτε βίντεο

Mε υποδοχή ανάλογη αυτής ενός rock star, κατέφθασε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν στην Κίνα με πλήθος κόσμου να συρρέει σε πανεπιστήμιο που επισκέφτηκε στη Νότια Κίνα λίγο πριν το τέλος της τριήμερης επίσκεψης του στη χώρα, κατά την οποία και άσκησε έντονες πιέσεις στον ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ ώστε να βοηθήσει στον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

4t4t4

Ο Μακρόν, ο οποίος έφτασε στο Πεκίνο την Τετάρτη, είπε ότι επιδιώκει να αποτρέψει την Κίνα από το να υποστηρίξει την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική χώρα.

Σήμερα το πρωί πέταξε στη νότια πόλη Guangzhou, όπου εκατοντάδες φοιτητές που ουρλιάζοντας και ζητώντας απελπισμένα μια selfie ή μια χειραψία με τον Γάλλο ηγέτη, όλα αυτά την ώρα που όπως σημειώνει η Daily Mail στην Γαλλία καταγράφεται η ακραία αντίθεση των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών που έβαλαν φωτιά σε ένα από τα  αγαπημένα παριζιάνικα εστιατόρια του προέδρου εν μέσω των ταραχών για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο Μακρόν, το όνομα του οποίου φώναζαν κάποιοι στο πλήθος του Γκουανγκζού, μίλησε στη συνέχεια με φοιτητές στο γυμναστήριο της πανεπιστημιούπολης και απάντησε στις ερωτήσεις τους πριν από ένα πρόωρο δείπνο με τον Σι και συναντήσεις με Κινέζους.

Ο Γάλλος ηγέτης συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του προκειμένου νασυζητήσουν στο Πεκίνο την Πέμπτη, αποτυγχάνοντας όμως τελικά να ενθαρρύνει τον Σι να αλλάξει τη στάση του για τον πόλεμο του συμμάχου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

3r3r

Πηγή: skai.gr