ΚΑΙΡΟΣ

Χωρίς συγχαρητήρια η δήλωση Τζέρεμι Κόρμπιν για τον Ντόναλντ Τραμπ

Στις συνθήκες που οδήγησαν τους Αμερικανούς πολίτες να επιλέξουν τον Ντόναλντ Τραμπ ως τον επόμενο Πρόεδρό τους αναφέρεται μακροσκελής δήλωση του Τζέρεμι Κόρμπιν στο Λονδίνο.

Ο ηγέτης των Εργατικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι δικαίως πολλοί στη Βρετανία και αλλού είναι «σοκαρισμένοι» από τη νίκη του κ. Τραμπ, από τη ρητορική του και από τη σημασία του αποτελέσματος για ολόκληρο τον κόσμο.

«Η εκλογή του Τραμπ είναι μία αναμφίβολη απόρριψη ενός πολιτικού κατεστημένου και ενός οικονομικού συστήματος που απλά δεν λειτουργεί για τους περισσότερους ανθρώπους. Έχει οδηγήσει σε κλιμακούμενη ανισότητα και στάσιμα ή πτωτικά επίπεδα διαβίωσης για την πλειοψηφία, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Βρετανία», αναφέρει η δήλωση του κ. Κόρμπιν.

Συνεχίζει κάνοντας λόγο για απόρριψη μίας αποτυχημένης οικονομικής συναίνεσης και μιας κυβερνητικής ελίτ που έχει αποδειχθεί ότι δεν ακούει, με αποτέλεσμα τη λαϊκή οργή.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον κ. Τραμπ, ο Τζέρεμι Κόρμπιν σημειώνει ότι οι απαντήσεις του στα μεγάλα ερωτήματα και η ρητορική του είναι σαφώς λανθασμένες. «Δεν έχω αμφιβολία, ωστόσο, ότι η ευπρέπεια και η κοινή λογική του αμερικανικού λαού θα επικρατήσει», συνεχίζει η δήλωση Κόρμπιν.

Ο ηγέτης των Βρετανών Εργατικών αποφεύγει να συγχαρεί τον Ντόναλντ Τραμπ, σε αντίθεση με τη δήλωση της Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι που προηγήθηκε. Ο κ. Κόρμπιν καταλήγει σημειώνοντας ότι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ καθιστά σαφέστατη την ανάγκη «για μία πραγματική εναλλακτική σε ένα αποτυχημένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα».
Πηγή: Θανάσης Γκαβός - Λονδίνο