Χονγκ Κονγκ: Πλοίο έσπασε στα δύο και βυθίστηκε -Δεκάδες αγνοούμενοι -Βίντεο από τη δραματική διάσωση

Το σκάφος Doomed Fujing βυθίστηκε περίπου 186 μίλια νότια από τις ακτές του Χονγκ Κονγκ, ενώ είχε 30 μέλη πληρώματος.

Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε ανοιχτά των ακτών του Χονγκ Κονγκ εξαιτίας μιας σφοδρής τροπικής καταιγίδας, που είχε ως αποτέλεσμα τη βύθιση ενός πλοίου.

Δεκάδες μέλη του πληρώματος αγνοούνται, ενώ το πλοίο κόπηκε στα δύο και βυθίστηκε. Οι αρχές έστειλαν αεροπλάνα και ελικόπτερα για να βοηθήσουν στη διάσωση, με τουλάχιστον τρία άτομα από το 30μελές πλήρωμα να έχουν βγει ασφαλή.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από την Κυβερνητική Υπηρεσία Πτήσεων του Χονγκ Κονγκ έδειξαν ένα μέλος του πληρώματος να ανεβαίνεο σε ελικόπτερο διάσωσης ενώ μεγάλα κύματα πλήττουν το πλοίο. Το περιστατικό συνέβη περίπου 300 χιλιόμετρα (186 μίλια) νότια του Χονγκ Κονγκ. Η Flying Service δεν έδωσε το όνομα ή την προέλευση του σκάφους.

hongkong

Σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το πλήρωμα πάλευε με την τροπική καταιγίδα Chaba και με ισχυρούς ανέμους 110 χιλιομέτρων (68 μίλια) την ώρα. Η καταιγίδα έφτασε στη στεριά στο δυτικό τμήμα της παράκτιας επαρχίας Γκουανγκντόνγκ.

Η υπηρεσία του Χονγκ Κονγκ έστειλε δύο αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας και τέσσερα ελικόπτερα στο σκάφος Fujing 001.

hongkong

Η καταιγίδα Chaba είναι ο πρώτος τυφώνας της Κίνας για φέτος και οι μετεωρολόγοι έχουν προβλέψει ότι θα φέρει ρεκόρ βροχοπτώσεων και υψηλό κίνδυνο φυσικών καταστροφών. Ο επικεφαλής μετεωρολόγος του κέντρου Gao Shuanzhu είπε ότι υπάρχει πιθανότητα η καταιγίδα να σπάσει το ρεκόρ σωρευτικών βροχοπτώσεων καθώς μεταφέρει τη ζώνη των μουσώνων στην ενδοχώρα.

«Οι άφθονοι υδρατμοί των μουσώνων θα οδηγήσουν σε έντονες βροχοπτώσεις και τεράστιες σωρευτικές βροχοπτώσεις ακραίας φύσης», τόνισε.

Πηγή: Daily Mail