ΚΑΙΡΟΣ

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γιορτάζουν στους δρόμους της Γάζας την εκεχειρία

Οι σειρήνες της αεράμυνας συνέχισαν να ηχούν σήμερα Τρίτη στο νότιο Ισραήλ, ακόμη και μετά την έναρξη της εκεχειρίας μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας.

Εκπρόσωπος
των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι μία ρουκέτα έπληξε το έδαφος του Ισραήλ κοντά στο Τελ Αβίβ πριν τις 19.00 οπότε τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Σημειώνεται ότι, παρά το σφυροκόπημα από τις ισραηλινές δυνάμεις, σήμερα Τρίτη εκτοξεύτηκαν τουλάχιστον 200 ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας, αριθμός ρεκόρ όπως αναφέρουν τα ισραηλινά ΜΜΕ. 

Tην ίδια στιγμή, στη Λωρίδα της Γάζας χιλιάδες παλαιστίνιοι γιορτάζουν στους δρόμους την επίτευξη εκεχειρίας, έπειτα από 50 ημέρες εχθροπραξιών που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 2.130 Παλαιστίνιους.

Πυροβολισμοί σε ένδειξη χαράς ηχούν στην πόλη της Γάζας, ενώ από τα τεμένη ακούγονταν προσευχές. Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, από "εορταστικούς πυροβολισμούς" της Χαμάς σκοτώθηκε ένας Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 25. 

Σύμφωνα με παλαιστίνιο αξιωματούχο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του η εκεχειρία θα συνοδευτεί με την ιστορική άρση του αποκλεισμού της Γάζας, τον οποίο επέβαλε το Ισραήλ το 2006, και αποτελεί ένα από τα βασικά αιτήματα των Παλαιστινίων. 

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ