Χίλαρι: Πληγωμένος χαμένος ο Τραμπ

Η Χίλαρι Κλίντον προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών, χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, “πληγωμένο χαμένο” εξαιτίας της άρνησής του στην τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση τους, να δεσμευτεί για την αποδοχή του εκλογικού αποτελέσματος της 8ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την Κλίντον, τα σχόλια του Τραμπ συμβαδίζουν με ό,τι συνήθως λένε οι δικτάτορες σε μη δημοκρατικές χώρες για τους αντιπάλους τους. “Το να λες ότι δε θα σεβαστείς το αποτέλεσμα των εκλογών, αποτελεί άμεση απειλή κατά της δημοκρατίας μας,” δήλωσε η Κλίντον στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο University of North Carolina στο Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα. “Η ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας είναι μία πραγματικότητα που καθιστά την Αμερική, Αμερική,” τόνισε χαρακτηριστικά η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ. “Κοιτάξτε, μερικοί άνθρωποι πληγώνονται όταν χάνουν, αλλά εμείς πρέπει να συνεχίσουμε την πορεία μας,” πρόσθεσε η ίδια.

Νωρίτερα χθες, η Κέλι Αν Κονγουέϊ, υψηλόβαθμη σύμβουλος του Τραμπ, παραδέχτηκε ότι ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων ακολουθεί τη Χίλαρι Κλίντον στις δημοσκοπήσεις. Η Κονγουέϊ παραδέχτηκε ότι η Κλίντον είχε “ουσιαστικά πλεονεκτήματα,” μεταξύ αυτών και την οικονομική δυνατότητα να δαπανά εκατομμύρια δολάρια σε τηλεοπτικές διαφημίσεις. “Είμαστε πίσω,” παραδέχτηκε η ίδια στην εκπομπή “Meet the Press” του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Ωστόσο, τόνισε ότι στο επίκεντρο του προεκλογικού ενδιαφέροντος της εκστρατείας του Τραμπ, βρίσκονται οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι που δεν έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν την Κλίντον.
Καθώς η διαφορά μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων στις δημοσκοπήσεις διευρύνεται, ο Τραμπ έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι οι εκλογές είναι “στημένες” σε βάρος της υποψηφιότητάς του. Από την άλλη μεριά, δεν έχει στηρίξει με αποδείξεις τους ισχυρισμούς του, ενώ πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι το αποκεντρωμένο εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ, με τον ουσιαστικό ρόλο των πολιτειών, είναι δημοκρατικό και εκτός παρεμβάσεων.

Στην τελευταία τηλεοπτική αντιπαράθεση τους με τη Χίλαρι Κλίντον, ο Ντόναλντ Τραμπ ερωτήθηκε εάν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών. “Αυτό που λέω είναι ότι θα σας ενημερώσω όταν έρθει εκείνη η στιγμή. Θα σας κρατήσω σε αγωνία εντάξει;” είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Πηγή: skai.gr