Χάρκοβο: 8 νεκροί, μεταξύ των οποίων ένα 13χρονο παιδί, από ρωσικούς βομβαρδισμούς

Από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς που δέχθηκε χθες Δευτέρα το Χάρκοβο, έχασαν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα παιδί, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη Όλεχ Σινεγκούμποφ.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κρατούν σταθερά τις θέσεις τους στην περιοχή και οι ρώσοι εισβολείς δεν διστάζουν να βάζουν στο στόχαστρό τους αμάχους. Από τις σημερινές επιθέσεις, «οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών ένα 13χρονο παιδί. Υπάρχουν 19 τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά ηλικία 4 και 9 ετών», δήλωσε.

Ο Σινεγκούμποφ κατήγγειλε επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν διασπείρει νάρκες στην ευρύτερη περιοχή, καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Για τα ισχυρά πλήγματα που δεχόταν το Χάρκοβο είχε μιλήσει λίγες ώρες νωρίτερα στην ουκρανική τηλεόραση ο δήμαρχος Ίχορ Τερέχοφ, ενημερώνοντας πως υπάρχουν «πολλά θύματα».

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο μιας νέας ρωσικής επίθεσης στην περιοχή, για τον οποίο προειδοποίησε πρόσφατα το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, ο Τερέχοφ είπε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε εγρήγορση και έτοιμες να υπερασπιστούν την πόλη. «Δεν υπάρχει πανικός στην πόλη», σημείωσε ο Τερέχοφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ