Χάος στο Τέξας: 8 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ποδοπάτημα σε μουσικό φεστιβάλ (video)

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ποδοπατήματος στο μουσικό φεστιβάλ Astroworld στο Χιούστον του Τέξας, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τις αρχές, σύμφωνα με το Reuters.

Μέχρι τα μεσάνυχτα, δεν ήταν ακόμη σαφές τι ακριβώς είχε συμβεί, πόσοι άνθρωποι τραυματίστηκαν ή πώς προκλήθηκαν οι τραυματισμοί, ανέφερε το ABC News.

Όπως αναφέρει το abc13, η τραγωδία ξεκίνησε γύρω στις 21:15 το βράδυ, όταν το πλήθος των περίπου 50.000 ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί για τη συναυλία του ράπερ Τράβις Σκοτ, άρχισε να κινείται προς το μπροστινό μέρος της σκηνής, σύμφωνα με τον αρχηγό της πυροσβεστικής του Χιούστον, Samuel Peña.

«Το πλήθος άρχισε να συμπιέζεται προς το μπροστινό μέρος της σκηνής και ο κόσμος άρχισε να πανικοβάλλεται», είπε ο Peña.

Πολλοί συμμετέχοντες ποδοπατήθηκαν, καθώς ο κόσμος έσπευδε να μπει μέσα στον συναυλιακό χώρο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Χιούστον ανέφερε νωρίτερα σε ένα tweet ότι βρισκόταν κοντά στο πάρκο NRG, αφού έλαβε αναφορές για πολλούς τραυματισμούς πολιτών.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πλήθος κόσμου να είναι ξαπλωμένο στο έδαφος, ενώ η μουσική συνεχίζει να παίζει.

Πηγή: Reuters