Συναγερμός στη Χάγη: Tραυματίες από επίθεση με μαχαίρι σε αγορά

Τρεις είναι οι τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε ένας άνδρας απόψε σε κεντρικό εμπορικό δρόμο της Χάγης, όπως ανέφερε η αστυνομία.

Σε εξέλιξη είναι το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του υπόπτου.

Μια περιοχή κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης έχει αποκλειστεί και δεκάδες περιπολικά και ασθενοφόρα βρίσκονται επί τόπου, ενώ ελικόπτερα συνδράμουν στις έρευνες.

Σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης έβαλε στο στόχαστρο συγκεκριμένα πρόσωπα και για αυτό έχει αποκλειστεί η πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης. Οι αστυνομικές αρχές ωστόσο δεν έχουν διευκρινίσει μέχρι στιγμής αν αντιμετωπίζουν την επίθεση ως έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου.

Ο ύποπτος που καταζητείται από τις αρχές είναι ένας άνδρας 45-50 ετών, πιθανότατα βορειοαφρικανικής καταγωγής, που φοράει γκρίζα αθλητική φόρμα και μαύρο τζάκετ.

Η επίθεση έγινε την ώρα που πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης έκαναν τα ψώνια τους, για να επωφεληθούν από τις εκπτώσεις της Black Friday.

«Επεισόδιο με μαχαίρωμα με πολλούς τραυματίες στην οδό Γκρότε Μαρκτ της Χάγης. Οι υπηρεσίες επειγόντων βρίσκονται επί τόπου», ανέφερε στο Twitter η αστυνομία. Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται ασθενοφόρα και περιπολικά, ενώ αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή και απομακρύνουν τους περαστικούς.

Παράλληλα, οι ολλανδικές αρχές κοινοποίησαν μια επιπρόσθετη ανάρτηση με τα χαρακτηριστικά του δράστη, αναφέροντας πως αναζητείται.

Η αστυνομία της Χάγης αναζητά έναν άνδρα ηλικίας 45-50 ετών τον οποίο, στην ανακοίνωσή της περιγράφει με μια ολλανδική λέξη με την οποία χαρακτηρίζονται τα πρόσωπα που κατάγονται από τη Βόρεια Αφρική.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας αυτός φοράει κασκόλ και γκρίζα αθλητική φόρμα.

Νωρίτερα, ολλανδικοί ενημερωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι ο ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι στη Χάγη συνελήφθη. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

Η περιοχή όπου σημειώθηκε το επεισόδιο είναι πολυσύχναστη και σήμερα έβριθε από κόσμο, λόγω των εκπτώσεων της Black Friday.

Σημειώνεται πως πρόκειται για το δεύτερο αιματηρό περιστατικό που λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη καθώς μόλις λίγες ώρες νωρίτερα άνδρας επιτέθηκε επίσης με μαχαίρι εναντίον πλήθους στην γέφυρα του Λονδίνου, στην Βρετανία,τραυματίζοντας πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-REUTERS-SKAI.GR