Κλείσιμο

WSJ: Ο Τραμπ ήξερε νωρίτερα ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό αλλά το απέκρυπτε

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η «έξοδος» του Ντόναλντ Τραμπ από το στρατιωτικό νοσοκομείο που νοσηλεύεται και η βόλτα του με το SUV έξω από τον Λευκό Οίκο με τον κίνδυνο να μεταδώσει τον ιό στο προσωπικό ασφαλείας του, μια νέα αποκάλυψη της Wall Street Journal δείχνει πόσο αψήφιστα έχει πάρει το ζήτημα της πανδημίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Αμερικανός πρόεδρος είχε υποβληθεί σε rapid test την Πέμπτη το απόγευμα, ήξερε ότι είναι θετικό και παρόλα αυτά το απέκρυψε και την Πέμπτη το βράδυ εμφανίστηκε κανονικά στο Fox News για να δώσει συνέντευξη. 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του με τον Sean Hannity, ο Τραμπ απλώς επιβεβαίωσε ότι η συνεργάτιδά του είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό και σχετικά με τα δικά του αποτελέσματα δήλωσε ότι θα τα λάβει ή αργά εκείνο το βράδυ ή το επόμενο πρωί. Όπως αναφέρουν πηγές στην αμερικανική εφημερίδα, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν αποκάλυψε το αποτέλεσμα από ένα rapid τεστ, που βγήκε θετικό, αναμένοντας το τεστ επαλήθευσης, ενώ έκανε γνωστό ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό τα ξημερώματα της Παρασκευής, αφού είχε λάβει τις απαντήσεις του δεύτερου τεστ. 

Μάλιστα, ο Τραμπ ζήτησε από τον σύμβουλό του να μην αποκαλύψει τα αποτελέσματα του πρώτου τεστ αναφέροντας χαρακτηριστικά «μην το πεις σε κανέναν».
 

Πηγή: skai.gr